voorbeschouwing marienberg rksv rijssen

  Rechtstreekse degradatie zal de bewoners van sportpark de Koele wel bespaard blijven.
  Ze staan inmiddels 7 punten voor op nummer laatst, Achilles Enschede, terwijl de rode lantaarndrager al drie wedstrijden meer heeft gespeeld. Normaal gesproken is die achterstand een paar bruggen te ver om de voeten op het droge te krijgen in de stad van ondermeer Grolsch!
  De 11e plek lijkt aan de andere kant ook weer een utopie voor onze gasten van komende zaterdag. ASV’57 bivakkeert daar momenteel maar heeft een voorsprong van maar liefst 10 punten, echter ook de Aadorpers hebben reeds 17 wedstrijden gespeeld. Je weet het niet, wie weet krijgen de oranjehemden wel een opleving van heb ik jou daar. Barst ergens een bommetje of twee en straalt druïde Mennegamix zijn spelers een toverdrank de benen in waar je U tegen zegt. De bal is rond, het is elf tegen elf, het kan verkeren. Wie weet is Mennegat wel een broer van Bredero en Obelix tegelijk…? Zit gewoon een goede kop op!
  Mariënberg is dit seizoen op het altijd gezellige Westerpark gewoon bezig aan een mooi en degelijk seizoen. Niets te klagen….neuh vrij weinig, waarvan akte!
  Het speelt fris van de lever en trainer Niels van ’t Hoog heeft met succes en zonder veel aanpassingsproblemen 5 A-junioren in zijn team weten te breien. Mariënberg haakt simpel aan in het linkerrijtje met een uitstekende vijfde plek als tussenklassering. Vorige week verzuimden wij echter om de volle buit uit Enschede mee te nemen. Niels liet het afgelopen maandag terecht optekenen in de Stentor. Van ’t Hoog baalde van de late tegentreffer (gelijkmaker) die wij in de slotfase moesten incasseren. En verhaalde verder dat zijn ploeg moeite had dit seizoen om wedstrijden naar zich toe te trekken. Een paar duels kwamen wij er nog mee weg maar helaas niet tegen de studenten van Drienerlo. Dat bracht mij op het idee om eens een bezoek te brengen aan de boerderij van mien Ome Jan aan de Zwarteweg. Daar waar ook de wieg stond van mien Moe. Martha van de Bokse, zoals de familie Willems in de volksmond werd genoemd. Hij heeft daar gigantische trekkers staan. Ondermeer een rode en een blauwe. Wie weet kunnen wij zo een trekker vinden die over te halen valt. Want wij moeten koelbloediger worden in het veld, eerder die welbekende trekker overhalen, een tegenstander niet langer laten geloven in een goed resultaat maar eerder oogsten….
  Als wij oog in oog met de keeper staan. De bal niet net naast schieten, tegen de paal werken of gepakt zien te worden door de poortwachter van dienst! Neuh, het net moet bollen, we moeten het uit willen schreeuwen als wij zaterdag bijvoorbeeld die Patriz Loohuis van RKSV weer eens verschalken. D’r op of geen vreten! Maar het enthousiasme kreeg wel een beste douw doar bij mien Ome Jan. De New Holland was niet makkelijk over te halen, laat staan die Massey Ferguson. Zelfs de oude John Deere werkte niet echt mee. Maar Ome Jan had wel een tip, gewoon iene meer maken dan de tegenstander. Dan win je altijd vertelde hij zijn kleine, inmiddels grote, neefje. Kiek, daar heb je wat aan. Ik appte meteen onze trainert en vertelde hem het verhaal over trekkers overhalen en snel een wedstrijd naar je toe trekken. Zo zijn wij op Mainbarg en omstreken, wij denken graag mee en helpen daar waar nodig! Gekheid natuurlijk, want volgens mij heeft Ome Jan een groene Fendt. Als wij allemaal in het veld een grote Fendt zijn knallen wij RSKV de bietenbrug op, wat ik oe brom!
  Dat is geen grootspraak want na drie opeenvolgende gelijke spelen hebben wij wel weer trek in een overwinning. Wat dachten jullie van een 3-1 zege….? Tekenen wij gelijk voor.
  Vorig jaar behaalden wij in Rijssen op 21 oktober jl. een moeizame zege. Het werd ternauwernood een 1-2 overwinning in een duel die wij voor de rust al hadden moeten beslissen. Iets met trekkers overhalen…heb je ‘m door…???
  Het duel op het Westerpark staat onder leiding van de heer Gert Maneschijn en hij fluit om half drie voor het eerst op zijn fluit. Veule wille en succes Mannen! (AD)

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.