Home / voorbeschouwing drienerlo marienberg

voorbeschouwing drienerlo marienberg

Vorige week was SVVN te sterk en 24 februari jongstleden werd het geen bijster mooi avontuur in Hellendoorn waar de groenwitten met veel genoegen op terug zullen kijken.

Thuus, op de campus, kon men het tevens niet bolwerken tegen Quick’20 en Juliana’32.

Alleen bij de start van de tweede seizoenshelft werd er in een heus ‘zes-punten’ duel gewonnen van RKSV, maar de Rijssenaren zijn inmiddels Drienerlo gepasseerd op de ranglijst.

Alleen die andere club uit Enschede in de 3e klasse D, Achilles Enschede, bungelt troosteloos onderaan. Het wordt zaak voor onze gastheer van komende zaterdag om punten te pakken wil je niet de bekende bietenbrug opstiefelen. Je hoeft hier geen rekenwonder voor te zijn, of ze niet alle 24 in een kistje bier te hebben. De voorlopige oogst, 2x winst – 1x gelijk – 13x verlies en een 13e plek op de ranglijst is gewoon te mager om wortel te schieten. Waarvan Akte!
Zorgen die Mariënberg niet heeft. Met een vijfde plek doen wij keurig mee in het linkerrijtje.

Nog niet verloren in 2018, twee keer gewonnen en de laatste twee wedstrijden leverden een gelijkspel op, 2-2 tegen Quick’20 en vorige week op het vertrouwde Westerpark hielden wij Hellendoorn op 1-1 waar wij eigenlijk verzuimden om de volle buit te pakken. Wat ik oe brom…!
Het kan verkeren, ik hoor Bredero het nog zo zeggen. Het wordt zekers geen makkie in Enschede.

Als wij zaterdag om kwart over één (13.15 uur) in de bus stappen richting Twente moeten wij weten dat wij vorig seizoen daar nog flink door het ijs zakten. Met een duidelijke 4-1 nederlaag werden wij vlak voor de winterstop met veel huiswerk naar Mariënberg gestuurd!
Maar trainer Niels van ’t Hoog waakt voor onderschatting. Als iedereen volop gas wil geven durft hij rustig effies op de rem te trappen….’m de koppeling op laten komen als je schakelt van drie naar vier.
Tuurlijk, de bal moet naar voren, laat daar geen misverstand over bestaan….maarre wel met een idee en vooral met een gedachte, zowel erachter als zekers er voor….

Vorig jaar, 28 oktober 2017, versloegen wij Drienerlo thuis ternauwernood met 2-1. Het had net zo goed andersom kunnen zijn. Vlak voor rust kwamen de studenten op een 0-1 voorsprong.
Wij hadden er een duivelse en verwoestende knal van vrije trappen specialist Ruud Buitenhuis voor nodig om over het dode punt heen te kantelen. Zijn schot was meer dan zwanger van effect. Onderweg werden er twee nieuwe balletjes geboren uit de Derbystar voordat hij als een granaat achter de kansloze keeper van Drienerlo plofte. Nog geen minuut later maakte André Plaggenmarsch met zijn koppend hoofd de chaos compleet bij onze vrienden van Drienerlo.

We wonnen wel, maar overtuigend was het destijds niet.
In dat duel maakte tevens rechtsback Hendri Hofsink zijn debuut in de basiself. Sinds die laatste zaterdag in oktober is Hofsink niet meer uit de basis verdwenen. Vroeger hadden wij daar ook zo’n klasbak achterin staan die luisterde naar de naam Hofsink, Gezinus heette die beste man van voren.

Niet zeuren maar gewoon zijn mannetje uitschakelen en als het even kan meehuppelen naar het middenveld en de voorhoede. Zo heurt het….Geniet van zulke gasten!

Tja, verder heb ik niet zoveel te vertellen. Kan wel weer een heel epistel schrijven over Gabi, over Maduro, over stropdassen, over volleyballende studentes, over onze vlaggert Wim Doek….etc.

Jullie kennen inmiddels die verhalen wel. Het is allemaal geen hogere wiskunde, als wij er zaterdag eentje meer maken dan die lui van Drienerlo nemen wij de drie punten mee.

Het is zo simpel. Het is elf tegen elf, er kan niemand vrij staan. De ziekenboeg is net zo gevuld als vorige week en volgens de laatste berichten is niemand op vakantie, wintersport of een weekendje weg om aan de relatie te werken. Hoop is uitgestelde teleurstelling en dat doe je maar op de WC.

Kortom, wij gaan zaterdag lekker voetballen…..Joah, mag wel zo
Ouderwets gokken wij op een 1-3 zege. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Roland Kok en hij fluit om 15.00 uur voor het eerst op zijn fluit. Veule wille en succes mannen! (AD)

Lees ook

Bos Bedden in Nieuwleusen opent pop-up Outlet Store

(Advertorial) NIEUWLEUSEN – Na enige voorbereiding was het dan zover. Bos Bedden heeft op zaterdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.