vilsteren heeft meer last van de wind dan van de tegenstander

  Tekst/foto’s: Willem Lampe

  In de winterstop ramden de beleidsmakers van de kolonieclub stevig de noodklok. Iedereen die bij wijze van spreken niet kreupel, blind of ernstig in de war was welkom. Dat hielp. Een stuk of zes, zeven aanmeldingen verder kan trainer Marcel Logchies voorlopig voort. Op kwantiteit. Kwaliteit is een ander verhaal en vooralsnog van ondergeschikt belang.

  Dat was te zien op de Molenesch. Doelman Jesper Peul stond voor rust wind te vangen in het doel en had net zo goed een klaverjasje kunnen leggen in de kantine. Van een kwaliteitsinjectie is bij de hekkensluiter van 5A nog geen sprake. Eenrichtingsverkeer was het, wat uitmondde in een 3-0 ruststand na een treffer van Wouter Mars en twee rake trappen van Elroy Bloo, die de geblesseerde Fedor Hendriks prima verving als puntspeler.

  Ondanks stevige wind tegen slaagde de thuisclub er ook na de thee in drie doelpunten te maken. Niels Noordman was verantwoordelijk voor de vierde en kon het zich ook nog veroorloven te falen vanaf elf meter. Voor de tweede sanctie van elf meter werd gewenkt naar ‘good old’ Henri Tuin, die dit presentje in dank aanvaardde. Het slotakkoord was voor Jari Vlierman, die de eindstand op 6-0 bepaalde.

  Doordat Vilsteren tijdens het carnaval verstek liet gaan in en tegen Scheerwolde werd de ploeg van Hendri Zwinselman drie punten ontnomen door de voetbalbond. “Nou ja”, nuanceerde de oefenmeester uit Lemelerveld de straf, “dan moeten we maar een periode pakken. We staan strak bovenaan in de tweede. Nu ook afmaken.”

  Stand 5A: Ulu Spor 13-33, IJhorst 12-26, Uffelte 13-26, Vilsteren 14-25 (3 punten in mindering), Scheerwolde 10-23, Giethoorn 11-22, DVSV 13-12, DOS ’63 11-11, Wapserveen 13-11, Kuinre 11-10, Blankenham 12-3 en Willemsoord 11-1.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.