unieke en inspirerende werkmarkt in hardenberg

  Op het inspirerende event, een werkmarkt, presenteren werkgevers hun horeca/of recreatiebedrijf en vacatures terwijl belangstellenden kunnen ontdekken hoe leuk het is om in de horeca en recreatie te werken. “De beurs biedt een groot aanbod van bedrijven uit de horeca- en recreatiesector en is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is om in die sectoren te werken” legt initiatiefnemer Frans Heerink uit. “We houden het event in het restaurant en de keuken van het Alfa College. Werkzoekenden – met of zonder uitkering – en zij-instromers uit Hardenberg, Ommen en Dalfsen en omgeving, maar ook studenten die de horeca en/of recreatie wereld willen ervaren, zijn van harte welkom.”

  “Op deze beurs staat beleving voorop. Werkzoekenden kunnen van verschillende beroepen ‘proeven’. Bijvoorbeeld door een gerecht uitserveren, de kunst van de snijvaardigheden te ontdekken of als een echte barista koffie te zetten! Misschien kan een werkzoekende die zich aan een werkgever presenteert meteen aan de slag. Prima! Of mist hij/zij nog basis-vaardigheden? In dat geval biedt Rightstyle een training aan.”

  Heerink’s bedrijf ‘Rightstyle – Maak Gasten Blij’ is gericht op trainen in Gastvrijheid en ondersteuning op het gebied van personeelsbeleid. “Wat wij vaak zien, is dat er best veel reactie komt op banen in de horeca- en recreatiebranche. In veel gevallen is echter sprake van een mismatch: de persoon beschikt niet over voldoende vaardigheden om aan het werk te kunnen. Wij kunnen deze mensen echter een (erkende) spoedcursus aanbieden, zodat ze toch een diploma kunnen behalen. We werken samen met het UWV, waardoor mensen mét behoud van hun uitkering alvast aan de slag kunnen en een passende opleiding krijgen.”

  Tevens is er mogelijkheid om een BBL-opleiding te volgen (leren en werken) en/of een dag mee te lopen op één van de deelnemende bedrijven. Op de beurs zijn medewerkers van opleiders Rightstyle en Alfa College, UWV en gemeente aanwezig om belangstellenden van informatie en advies te voorzien.

  Heerink: “Iedereen is erg positief over het initiatief. De werkgevers zijn enthousiast en willen zich graag presenteren. Ook het UWV en de gemeente zijn er blij mee: hun kaartenbakken moeten immers leeg!”

  De beurs wordt georganiseerd in samenwerking met WerkgeverServicePunt (WSP) Regio Zwolle, Alfa-College, Koninklijke Horeca Nederland afdelingen Hardenberg, Ommen en Dalfsen, RECRON en lokale horeca- en recreatieondernemers.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.