uit hei en dennen oma willems

  Het werd een telefoontje, dat was even een domper op de feestvreugde. Of ik naar OCO wilde komen, om met haar kennis te maken. Kijk, dat is de fijngevoeligheid van oma Willems, zij wil eenvoudig blijven en mij niet direkt imponeren met haar behuizing. Zij was al majestueus gekleed, alleen haar tiara ontbrak. Heur kapsel werd er een beetje eenvoudiger door. Ook het bontjasje had al wat dienstjaren achter de rug. De gouden koets bleek niet door de Brugstraat te kunnen, maar zij had een puike vervanging in de vorm van een koninklijk blauwe rollator.

  “Ie schrieft sukke aordige stukkies in de kraante, daor ken ik oe van”. Dat was haar begroeting, eenvoudig en toch vorstelijk. Of ik samen met Haar de versierde kerstboompjes van de schoolkinderen wilde jureren.

  Wij kregen een klik met elkaar. Mijn ontzag en angst waren van de baan. Zij zag in mij ook iets koninklijks.

  Regelmatig zie je ons bij een Ommens’ restaurant. Oma prefereert net als ik cappuccino met een slagroomgebakje en daarna een glas koele witte wijn. En wat vroeg ze me een paar weken geleden? Of ik bij Vechtdal leeft TV met haar mee wilde jureren. Zij hing haar tiara aan de wilgen. Het was mooi geweest. Er moest een nieuwe Oma Willems komen. Nadat ik bijkwam van een lichte flauwte, vroeg ze of ik met haar en een hoogwaardigheidsbekleder in de jury wilde zitten. Er waren uit 237 aanmeldingen 5 kandidaten over gebleven. “Waarom ik majesteit, het wemelt hier van de adel”. Maar nee, zij wilde het eenvoudig houden. En zo zat ik trillend van de zenuwen in een imposante TV uitzending met haar mee te jureren.

  De keuze werd ons niet gemakkelijk gemaakt. Wij zijn er dan ook nog niet uit. Daar moeten nog vele riante restaurants voor gefrequenteerd worden. Zo’n belangrijke beslissing vereist veelvuldig overleg. Dat zijn wij aan Ommen verschuldigd. Ons mede jurylid, een hoogwaardigheidsbekleder, voldoet namens Burgemeester en Wethouders de gepeperde rekeningen. Moge de juiste Oma of Opa Willems winnen!

  Antoinette

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.