Home / te gast bij bijeenkomst van christenunie met carola schouten

te gast bij bijeenkomst van christenunie met carola schouten

De minister gaf ook een inkijk in haar dilemma’s. Schouten refereerde aan recente schandalen en vertelde hoe wettelijk vastgelegde regels bepaalden hoe ze daar als minister mee om moet gaan. De grote impact van haar uitspraken in het kalverfraude-schandaal, waarbij in eerste instantie 7000 daarna 2100 boeren verdacht waren en nu nog maar 400, erkende ze fout ingeschat te hebben en verwees naar een interview in de Volkskrant waar ze spijt uit.

Haar missie maakte ze duidelijk: het tegengaan van polarisatie in de samenleving waarbij je voor of tegen de boer bent en daarnaast het versimpelen van regelgeving.

Een bezoeker bleek bij de laatste vierhonderd ‘verdachte’ boeren te zitten. De minister vertelde hoe het ministerie dit dossier oppakte. ‘Om het polariseren in de samenleving te stoppen, moet de boer een betrouwbare partner zijn’, waren in het kort haar woorden. Opvallend was haar openheid en dossierkennis. Ze heeft een hart voor de landbouw en weet hoe het spel lokaal, landelijk en Europees moet worden gespeeld.

Lees ook

Evelien fietst in zes weken langs 75 IPSO inloophuizen

Op 30 juni aanstaande bezoekt zij het Vechtgenotenhuis OMMEN – Op woensdag 30 juni om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.