studenten vasten een dag lang voor het goede doel

  “Mede door onze bijdrage zorgen wij ervoor dat er minder mensen, maar vooral minder kinderen, met honger naar bed gaan”, aldus Levi Zandbergen en Michael Meijer. Zij volgen de opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar en organiseren dit jaar met hun eerstejaars groep de actie Zip Your Lip, een jongerenactie van World Vision.

  Elk jaar wordt er een klas uitgekozen om de organisatie van dit evenement op te pakken. Dit jaar was het aan de eerstejaars Applicatie- en mediaontwikkelaar om deze dankbare klus te klaren.
  De klas werd in kleine groepjes verdeeld die vervolgens hun eigen taken en verantwoordelijkheden hadden. Eén groep was verantwoordelijk voor pr en communicatie en een groep ging aan de slag met het organiseren van verschillende activiteiten.

  De kick-off is op woensdag 28 maart om 12.00 uur in de aorta van het LOC. Michael zal dan de aftrap doen door middel van een presentatie. Gedurende de 24 uur vinden er verschillende activiteiten plaats om geld in te zamelen, zoals een FIFA- en pokertoernooi. Ook wordt er in het centrum van Hardenberg geld ingezameld. Donderdag 29 maart om 12.00 uur is de gezamenlijke afsluiting in het Grand-Café in het LOC. Studenten kunnen tijdens deze lunch met elkaar napraten over deze ervaring.

  “Door 24 uur te vasten leef je je in en voel je hoe het is om met honger naar bed te gaan en op te staan. Door geld in te zamelen zorgen we er niet alleen voor dat er voedselpakketten worden uitgedeeld, maar ook dat mensen middelen krijgen om hun eigen voedsel te verbouwen. Hoe mooi is het om over vier jaar te zien dat deze mensen in hun eigen voedsel kunnen voorzien en wij weer andere landen kunnen helpen?”, aldus de twee studenten.Elk jaar wordt er een klas uitgekozen om de organisatie van dit evenement op te pakken. Dit jaar was het aan de eerstejaars Applicatie- en mediaontwikkelaar om deze dankbare klus te klaren.
  De klas werd in kleine groepjes verdeeld die vervolgens hun eigen taken en verantwoordelijkheden hadden. Eén groep was verantwoordelijk voor pr en communicatie en een groep ging aan de slag met het organiseren van verschillende activiteiten.

  De kick-off is op woensdag 28 maart om 12.00 uur in de aorta van het LOC. Michael zal dan de aftrap doen door middel van een presentatie. Gedurende de 24 uur vinden er verschillende activiteiten plaats om geld in te zamelen, zoals een FIFA- en pokertoernooi. Ook wordt er in het centrum van Hardenberg geld ingezameld. Donderdag 29 maart om 12.00 uur is de gezamenlijke afsluiting in het Grand-Café in het LOC. Studenten kunnen tijdens deze lunch met elkaar napraten over deze ervaring.

  “Door 24 uur te vasten leef je je in en voel je hoe het is om met honger naar bed te gaan en op te staan. Door geld in te zamelen zorgen we er niet alleen voor dat er voedselpakketten worden uitgedeeld, maar ook dat mensen middelen krijgen om hun eigen voedsel te verbouwen. Hoe mooi is het om over vier jaar te zien dat deze mensen in hun eigen voedsel kunnen voorzien en wij weer andere landen kunnen helpen?”, aldus de twee studenten.

  Eindbedrag met drie nullen
  Inmiddels heeft de groep studenten al bijna € 300,- ingezameld. Wil je de studenten helpen naar een eindbedrag met drie nullen? Ga dan naar de website www.zipyourlip.nl en zoek via de balk naar Alfa-college. Klik vervolgens op de button ‘Doneer nu’ en maak het verschil!

   

   

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.