Home / starthandeling verbreding fietspad oude oever

starthandeling verbreding fietspad oude oever

Inwoners van de gemeente Dalfsen hadden aangegeven het fietspad Oude Oever als onveilig te ervaren. Het bestaande fietspad was te smal. Oudere bewoners mijden dit fietspad, omdat men de tegenliggers vaak te laat ziet en men elkaar moeilijk kan passeren. Omdat de gemeente Dalfsen fietsveiligheid belangrijk vindt en het fietsgebruik graag wil stimuleren, werd besloten de veiligheid van dit fietspad te verbeteren.

Na een aantal inloopbijeenkomsten werd een ontwerp gemaakt. Gekeken werd naar ruimtelijke inpassing, ecologie, verkeer, archeologie en draagvlak. Verbreding van het fietspad kwam als beste uit de bus. De werkzaamheden zijn gestart en naar verwachting eind april afgerond.

Om een veilige werksituatie te creëren, wordt tijdens deze werkzaamheden de Oude Oever afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer, inclusief de fietsers, wordt omgeleid via de omleidingsroutes. De kosten van verbreding worden betaald door de gemeente Dalfsen en de provincie Overijssel via subsidie van ‘Ruimte voor de Rivier’.

Verantwoordelijk wethouder Ruud van Leeuwen: “De verbreding van het fietspad de ‘Oude Oever’ tot twee meter is een prachtig project, omdat het samen met de belanghebbenden tot stand is gekomen én een bijdrage levert aan de fietsveiligheid, waardoor óók het fietsgebruik gestimuleerd wordt.”

Lees ook

De afhaalbieb tijdens de lockdown

Directeur Bruggeman hoopt op ‘een revival van het geschreven boek’ DALFSEN – In verband met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.