sportclub lemele domineert valt terug recht de rug en pakt volle buit

  Tekst: Willem Lampe

  De bezoekers uit Rijssen kwamen sterk terug na een 2-0 achterstand, waarna de match alle kanten op kon. Genieten. Ook arbiter Veldhuizen kon er kennelijk geen genoeg van krijgen. Ondanks de massale smeekbedes vanaf de kant om er een eind aan te maken, trok de leidsman er zonder direct aantoonbare reden zo’n twaalf minuten bij. Lemele leed er geen schade van, al was het een paar keer kantje boord.

  Pluim had zijn manschappen goed geprepareerd. De thuisclub begon messcherp en kwam na twee minuten ballen al aan de leiding. Damien Dijk zag het gat, Martijn de Lange trapte het gaspedaal vol in en liep zijn bewaker Joop Meysen helemaal naar de verdommenis. Tikkie opzij en Yoran Bakhuis kon binnenkantje voet makkelijk binnen tikken. De pikstart kreeg geen vervolg, ondanks een breed scala aan mogelijkheden. Bezoekend trainer Roberto Tuinstra heeft inmiddels in de gaten dat Meysen niet op zijn taak berend is en benoemt Daan Nieuwenhuis als nieuwe cipier van de prima spelende De Lange. Dat loopt beter, maar voorkomt niet de 2-0.

  Nauwelijks hervat kogelt Michel Grefelman snoeihard raak. De treffer was voor Rijssen Vooruit niet het sein tot onvoorwaardelijke overgave. Integendeel. Het team van Roberto Tuinstra liet zien dat positie achter de absolute top vier van 4D geen vergissing is. Twee keer achtereen liet Mike Jansen zien dat ie een beetje kan voetballen. Oef, 2-2. “Wat ik op dat moment dacht”, herhaalt Pluim de vraag. “Nou, we begonnen natuurlijk uitstekend. Goed bij de les, goed in de discipline, vanuit de taak, maar je ziet het, als de vermoeidheid begint toe te slaan, worden de afspraken vergeten.”

  Maar je moet het de jonge trainer nageven. Hij heeft van Lemele omgebouwd van vechtmachine tot voetballende vechtmachine. En omdat ook Rijssen Vooruit de strijd niet schuwt en Veldhuizen niet kinderachtig fluit, wordt het een waar voetbalgevecht vol kletterende wapenfeiten. En bovendien met een voor Lemele fraai slot. Remon Kleinlugtenbeld, vaak het eindpunt van een gevaarlijke aanval, kruipt in de rol van voorbereider en gunt invaller Bart Marsman de rol van matchwinnaar. Daarna is het billen knijpen tot Veldhuizen er eindelijk een eind aan fluit.

  Stand 4D: PH 14-42, Bruchterveld 15-32, Avereest 14-31 (+25), DKB 13-25, SVV ’57 14-20, Rijssen Vooruit 12-19, Lemele 14-19, Daarle 11-17, SC Rijssen 12-13, BZSV de Blauwwitters 15-12, MVV ’69 12-4 en Daarlerveen 15-0.

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.