s v nieuwleusen delft onderspit tegen pelikaan s

  Tekst: Paul van den Bergh

  De gasten uit Groningen kwamen al snel in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong. In de 4e minuut draaide aanvaller Kassim Bizimana makkelijk weg en passeerde doelman Tim Hoogenkamp. De thuisploeg probeerde hierna wel initiatief te pakken. Dit resulteerde in aantal mogelijkheden voor o.a. Rob Muller met het hoofd en Tom Vasse. Helaas lukte het niet de Groningse keeper te passeren. Pelikaan S bleef gevaarlijk via vooral rechtsbuiten Max de Boom. Door attent verdedigen van Stan Scholten bleef zijn rendement beperkt.

  Vanwege een blessure kon de routinier Rob Muller niet verder. Hij werd in de 24e minuut vervangen door Roy Bollemaat. Nadat een voorzet van Saake Maalestein de lat raakte, was het Reinier Meijerink die ten koste van een gele kaart werd gestopt door de Groningse verdediging. De vrije trap leverde geen gevaar op voor de gasten.

  Pelikaan S wist even later wel raad met een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Deze werd onberispelijk binnen geschoten, waarmee de ruststand van 0-2 op het bord kwam.

  In de tweede helft liet de thuisploeg zien zich niet te willen neerleggen bij een nederlaag. De voor Stan Scholten ingevallen Justin Beentjes probeerde een aantal keren via de linkerkant op snelheid de verdedigers uit Groningen te testen. Tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Ook voor het doel van Tim Hoogenkamp ontstonden aantal gevaarlijke momenten, maar het verschil bleef beperkt tot twee doelpunten. Kort voor het eind van de wedstrijd gaf scheidsrechter Buitenhuis een 2e gele kaart aan Yunis Elbaroudi van Pelikaan S. De tijd was helaas te beperkt veel voordeel uit de overtalsituatie.

  De ploeg van David Leeuw kon vandaag het gelijkspel van vorige week geen goed vervolg geven en moest zijn meerdere erkennen in de nummer drie van de ranglijst.

  Volgende week staat de belangrijke uitwedstrijd tegen directe concurrent Groen Geel uit Groningen op het programma. Deze ploeg deed zaterdag goede zaken door te winnen van Drenthina. De ploeg uit Nieuwleusen heeft zaterdag niets anders dan drie punten nodig om de hoop op lijfsbehoud levend te houden. De wedstrijd in Groningen, waarbij de oranjehemden alle support kunnen gebruiken, begint om 15.15uur.

  Opstelling Nieuwleusen
  Doel: Tim Hoogenkamp
  Verdediging: Saake Malenstein, Rob Muller (24e Roy Bollemaat), Stefan van Veen, Stan Scholten (53e Justin Beentjes)
  Middenveld: Ruben Brinkman, Mark de Weerd, Ruben van Dijk (70e Anne Jan Broek)
  Aanval: Remon Scheper, Reinier Meijerink, Tom Vasse

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.