Home / ruinen speelt mythe van de balk aan flarden

ruinen speelt mythe van de balk aan flarden

Tekst/foto’s: Willem Lampe

In het kader van bovenstaande informatie was Ruinen de volgende ploeg die aan de zegekar gebonden moest worden. Daarnaast stond nog een rekening open. In Ruinen ging Runherd er met zijn team sneu en zwaar in blessuretijd af. 1-0, een hard gelach.

Revanche op De Balk? Nee. De mythe is gebroken. Ruinen trok de buit naar zicht toe. “Eerlijk is eerlijk, verdiend”, bekende verliezend trainer Dik Runherd na afloop. “Ruinen loopt wat wedstrijdjes achter en daardoor vertekent de ranglijst, maar ze gaan nog ver komen.” In het openingshalfuur dicteerde de thuisclub. Nick Jansen opende de score, maar ‘De Balk’ vergat de voorsprong uit te bouwen. “En ja, dat brak ons op”, keek Runherd terug. Kort voor rust maakt Wouter Prins vanuit de omschakeling gelijk.

Na de thee zakt de thuisclub langzaam maar zeker weg en neemt Ruinen het initiatief over. Een goal kan niet uitblijven en valt een kwartier voor tijd. Oké, een Lucky, maar hij telt wel en weer is Prins de boosdoener. De formatie van Runherd probeert het nog wel, maar ontbeert vorm, kracht en kan weinig afdwingen. Als in de slotseconden een corner van Arnold Emmink in een keer binnenvalt is de mythe van De Balk gebroken, 1-3.

Stand 4E: Oldeholtpade 13-30, Veno 12-23, Steenwijk 12-22, Balkbrug 13-22, Wacker 13-21, Pesse 11-20, De Blesse 12-20, Steenwijkerwold 15-20, Ruinen 10-17, Oranje Zwart 14-16, Old Forward 12-13, Kraggenburg 13-12, BEW 12-11 en RKO 16-10.

Lees ook

Het Boek van de Week

We hebben reikhalzend uitgekeken naar dit nieuwste prentenboek van Mark Haayema (zie Boek van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.