ruben strating van de vrienden ommen

  Toen de LPO Ruben benaderde om zich in te zetten voor de politiek van Ommen, hoefde hij niet lang na te denken. “Politiek interesseert mij al vanaf mijn jonge jeugd. Er werd thuis veel over gepraat en die interesse is alleen maar gegroeid. Ik kan mij opwinden over sommige dingen en kan al helemaal niet tegen onrecht. Ook vind ik dat de politiek te ver van de samenleving af staat, vooral voor de jeugd. Zij hebben het idee dat ze nergens invloed op hebben.”

  Om de jeugd van Ommen meer bij de politiek te betrekken bedacht de LPO een pubquiz. Deze wordt samen met ‘De Vrienden Ommen’ georganiseerd op 9 maart. Ruben: “De inschrijvingen stromen binnen. Ik denk dat het beter werkt dan bijvoorbeeld een flyer. Wij bieden de jeugd een leuke avond met een politiek tintje. Het wordt een feest van herkenning en het is een ‘link’ dat er door de LPO wèl gekeken wordt naar wat er leeft onder de jeugd.”

  Op de vraag; Welke 3 zaken zou je nu meteen veranderen in Ommen als dat mogelijk zou zijn?, antwoordt hij: “Ommen moet bruisend blijven, dus moet je de toeristenbelasting niet verhogen, dat zorgt voor minder bezoekers en vervolgens meer leegstand. Dat zou heel slecht zijn voor Ommen. Ook vind ik dat ze de parkeergelegenheid moeten verbeteren, de auto’s staan vaak gewoon midden op de markt. En betere bewegwijzering, de parkeerplekken zijn moeilijk te vinden voor de toeristen. Daarnaast heb ik nog 2 dingen als dat mag. Om de doorstroom van het verkeer te bevorderen zou ik graag een rotonde zien bij de brug en de openingstijden van de winkels en de horeca zouden vrijgegeven moeten worden.”

  Als laatste stellen wij Ruben de vraag waarom hij voor de LPO heeft gekozen. “Ik kan mij goed vinden in de standpunten van de LPO. Zij gaan voor een gezond en levendig Ommen. Lijkt mij een goed uitgangspunt om veel raadszetels te behalen.”
  .

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.