Home / publieksdag bij ommermars

publieksdag bij ommermars

Een groot aantal leerlingen van verschillende basisscholen uit Ommen heeft in de afgelopen jaren ideeën aangedragen om het gebied geschikt te maken voor educatieve en recreatieve doeleinden. Tijdens een informatiebijeenkomst in de Kern, twee jaar geleden, kwamen inwoners van Ommen met aanvullende ideeën.

Uit al die ideeën is een inrichtingsschets samengesteld die in een inrichtingsplan is uitgewerkt. Een greep uit de ideeën: een speel- en waterplek voor kinderen, een plas-drasgebied met een vogelobservatiescherm, een bloemenweide en een vlindertuin. Als eerste stap naar het mooier maken van het gebied wordt op 28 maart een boom geplant, die Landschap Overijssel heeft geschonken aan de VNM De Vechtstreek ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van die vereniging. Scholieren zullen helpen met het inzaaien van akkerranden met een bloemrijk zaadmengsel.

De zaden zijn voor een deel beschikbaar gesteld door de ‘overburen’ van de Ommermars, Camping de Koeksebelt. Het gaat om een strook van een paar honderd meter lang en 15 meter breed. Nectar- en stuifmeel zoekende insecten zoals bijen, hommels en vlinders zullen daar van de zomer volop van profiteren. Fietsers en wandelaars en wandelaars zullen op hun beurt weer van zowel de kleurrijke strook als van de vlinders genieten.

Leden van de werkgroep Burgerinitiatief Ommermars zullen uitleg geven en vragen beantwoorden van belangstellenden. De werkgroep bestaat uit bewoners, ondernemers uit de recreatieve– en landbouwsector, en vertegenwoordigers van Ommer Overlegorgaan Gehandicaptebeleid (O.O.G.), Landstede/ Kinderopvang, Scouting/Gilwell Ada’s Hoeve en Vereniging Natuur en Milieu De Vechtstreek. Adviseurs zijn Natuur en Milieu Overijssel, Landschap Overijssel, Bureau Aardrijk en Eric Schutte Education Arts. Het plan om Ommen een beetje mooier te maken wordt dus breed gedragen.

Lees ook

Saxenburgh Medisch Centrum betrokken bij internationale Covid-studie

HARDENBERG – Iets meer dan 1 op de 10 coronapatiënten die in het ziekenhuis terechtkomt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.