pop3 subsidies voor 2018 op een kalender

  Het Overijsselse programma POP3, de opvolger van POP1 en POP2, zet in op vijf thema’s: versterken van innovatie in de landbouw; jonge boeren (duurzame en innovatieve investeringen); natuur en landschap; verbetering van waterkwaliteit en Leader. Vanuit het landelijke plattelandsontwikkelingsprogramma is voor POP3 Overijssel 57,7 miljoen euro (Europees geld) beschikbaar voor de periode 2014 tot 2020. Tot nu toe is al aan bijna zeventig projecten subsidie toegekend. De subsidiepercentages variëren van 40 tot 100 procent, afhankelijk van de prioriteit van het project. Cofinanciering met minimaal een nationale (publieke) partij is een voorwaarde.

  “Met de financiering uit POP3 geven we een stevige impuls aan een sociaal en economisch sterk landelijk gebied”, aldus Hester Maij, gedeputeerde agro&food en natuur van Overijssel. “Het gaat om een breed scala aan regelingen en dat is een sterk punt van POP3. Het betekent dat ondernemers en inwoners uit allerlei sectoren in het landelijk gebied er gebruik van kunnen maken. Er zijn regelingen specifiek voor agrariërs en LEADER staat open voor allerlei groepen die de leefbaarheid in hun eigen gemeenschap willen versterken. Een mooi voorbeeld van een LEADER project is Salland Boert en Eet Bewust. Dat heeft tot doel boeren en consumenten dichter bij elkaar te brengen. Betere en intensievere contacten leiden tot meer wederzijds begrip en waardering.”

  De diverse regelingen en meer informatie over het Overijsselse POP3-programma staan op: https://www.overijssel.nl/thema’s/economie/europaloket/pop3/ 

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.