poll sleepwet

  De wet is vorig jaar al aangenomen, maar naar aanleiding van een online petitie voor een referendum hebben meer dan 407.000 mensen inmiddels de petitie getekend. Volgens de AIVD is deze wet nodig voor de nationale veiligheid en om ook in de moderne tijd terrorisme, spionage en cyberaanvallen vroegtijdig te ontdekken.

  Wat houdt de sleepwet in?
  De sleepwet geeft de diensten AIVD en MIVD onder andere toestemming om op grote schalen mensen af te tappen. Mocht uw buurman een verdachte zijn, dan wordt hij afgetapt en met de nieuwe sleepwet, wordt ook u en uw gehele woonwijk afgetapt. Daarnaast mogen alle geautomatiseerde apparaten gehackt worden, zoals smartphones, tablets en computers.

  Het kabinet heeft gezegd dat het de uitkomst niet persé zal opvolgen, omdat het gaat om een raadgevend referendum. Het is waarschijnlijk het laatste raadgevend referendum, dat binnenkort wordt afgeschaft. Uitgebreide informatie is te vinden in een artikel op NOS.nl.

  Wij zijn benieuwd naar uw mening! Bent u voor of tegen de sleepwet? Laat het ons weten.

  [poll id=244]

  Natuurijs
  Vorige week ging de poll over het schaatsen op natuurijs. Het schaatsen op natuurijs was voor sommigen helaas van korte duur. De schaatsbanen die al open konden, waren niet langer dan een halve week geopend. Voor de schaatsliefhebbers toch een domper. Op de poll ‘ik ga schaatsen op natuurijs!’ liet een kleine minderheid weten dat wel te gaan doen.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.