Home / politiek ommen d66

politiek ommen d66

Waar staat jullie partij voor?
D66 Ommen staat voor een sterke zelfstandige gemeente, klantgericht, dichtbij de inwoners. Een plaats waar het fijn is om te wonen en te werken, te winkelen en te recreëren. Waar mensen zich geaccepteerd, geborgen en verbonden kunnen voelen.

Wat maakt jullie partij uniek?
Wij gaan voor oplossingen. We kijken en luisteren naar wat er speelt in onze totale omgeving. Naar een eerlijk en duurzaam Ommen, gebaseerd op vertrouwen in elkaar. Veel lokaal belangrijke onderwerpen beperken zich niet tot de gemeentegrenzen. Als het nodig is gebruiken we de contacten van samenwerkende partijen in de streek, de provincie of landelijk.

Wat willen jullie de komende vier jaar bereiken?
D66 Ommen pleit voor een autoluw centrum en voldoende gratis parkeervoorzieningen aan de rand van het centrum. Goede bereikbaarheid van centrum en voorzieningen voor ieder mens, een infrastructuur gericht op gemotoriseerd en vooral ook ongemotoriseerd verkeer. D66 streeft naar een klantgerichte, laagdrempelige en efficiënte organisatie, dicht bij de inwoner. Waar participatie een gewoonte is en de gemeente ondersteunt.

Wat had in de afgelopen vier jaar beter gekund?
De infrastructuur en de doorstroming van verkeer, met name ook de verkeersveiligheid, had beter integraal aangepakt moeten worden.

Hoe denken jullie over samenwerking met andere partijen?
In Ommen heeft D66 de laatste acht jaar positief en opbouwend samengewerkt binnen de coalitie aan het programma: ‘Krachtig de handen in een’. Vertrouwen in elkaars expertises, het zoeken en vinden van gezamenlijke onderliggende belangen de basis voor gezonde besluitvorming.

Wat gaan jullie doen met een onverwacht voordeel van 1 miljoen euro?
Versneld zorgdragen voor goede onderwijshuisvesting en duurzaamheid bevorderen in bouw en de agrarische sector.

Hoe ziet Ommen eruit in 2025?
Ommen is een stabiele financieel gezonde groene gemeente waar mensen graag (komen) wonen, werken en ontspannen. Een vol actief centrum en een sterk levendig buitengebied.

Is er iets wat jullie absoluut nog kwijt willen?
De kracht van Ommen zit in de mensen, de inwoners en haar gasten. Die moeten we koesteren en faciliteren zodat ook u, uw kind, uw kleinkind en uw achterkleinkind zich in de toekomst gegarandeerd zijn van een veilige en plezierige woon, werk en recreatieomgeving. Een duurzame samenleving heeft zorg voor de hele ketting. Zeker voor de kwetsbare schakels.

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.