politiek ommen christenunie

  Frans van de Mooren, lijsttrekker ChristenUnie Ommen

  Waar staat jullie partij voor?
  Voor de ChristenUnie is de Bijbel de basis voor al het politieke werk. Een stem op de ChristenUnie is een stem voor een onderscheidend, hoopvol realistisch en voluit christelijk geluid. We zijn een partij van christenen voor iedereen.

  Wat maakt jullie partij uniek?
  Uitgangspunt van de ChristenUnie is dat elk mens waardevol is en dat die waarde niet afhangt van prestaties, gezondheid, seksuele geaardheid, afkomst of leeftijd.

  Als ChristenUnie willen we vooral oog hebben voor de mensen die het moeilijk hebben. Vanuit die waarde voor elkaar én voor de samenleving, willen we werken binnen de ChristenUnie. We bidden om kracht van God voor het politieke werk en we zetten ons in om vanuit die waarde dienstbaar te zijn binnen de Ommer samenleving.

  Wat willen jullie de komende vier jaar bereiken?
  De ChristenUnie zet zich ook de komende 4 jaar in voor de belangen van geheel Ommen. Als ChristenUnie willen we investeren in de kracht van de samenleving. Hierbij blijft de ChristenUnie waakzaam dat de gemeente altijd een vangnet biedt voor inwoners die tussen wal en schip raken. Voor de ChristenUnie is een collectieve wekelijkse rustdag, met name de zondag, van grote waarde. De ChristenUnie zet zich de komende raadsperiode in voor handhaving van ten hoogste het aantal afgesproken koopzondagen per jaar. Dit mee in het belang van de ondernemers en hun gezinnen. 

  Wij willen bijdragen aan verbetering van de bestuurlijke kwaliteit van een zelfstandig Ommen, resulterend in een uitstekende dienstverlening van Ommen aan haar inwoners.

  Wat had in de afgelopen vier jaar beter gekund?
  Vier jaar oppositie betekent meer zelfstandigheid, maar ook minder invloed op het lokale beleid. Die invloed had beter gekund. De ChristenUnie zet in haar werk in de gemeenteraad in op luisteren en samenwerken. Het wel of niet deelnemen in een coalitie is daarbij niet doorslaggevend.

  Hoe denken jullie over samenwerking met andere partijen?
  De ChristenUnie sluit geen enkele samenwerking met andere partijen uit. Óf er samenwerking komt is afhankelijk van het komende overleg over partijstandpunten.,

  Wat gaan jullie doen met een onverwacht voordeel van 1 miljoen euro?
  Verdelen over Zorg maatregelen en de bereikbaarheid van Ommen.

  Hoe ziet Ommen eruit in 2025?
  Ommen blijft een prettige ontwikkelde stad waar het goed wonen, werken en recreëren is.

  Is er iets wat jullie absoluut nog kwijt willen?
  Goede samenwerking en slimme allianties met omliggende gemeenten.

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.