politiek ommen cda

  Annelies Bakelaar, lijsttrekker CDA Ommen

  Waar staat jullie partij voor?
  CDA Ommen is een eigentijdse christelijke partij die middenin de samenleving staat. Kernwoorden van ons zijn: samenwerking, daadkracht en verantwoordelijkheid. Wij staan voor een betrokken en persoonlijke samenleving waarin iedereen meetelt, met ruimte voor eigen initiatief en voldoende ondersteuning voor diegene die dat nodig hebben. CDA Ommen doet een appèl:voel je verantwoordelijk voor de mensen om je heen en je leefomgeving. Praat mee, denk mee, doe mee.

  Wat maakt jullie partij uniek?
  Wij geloven niet in oplossingen die alleen van de overheid of de markt komen. Wij geloven in de kracht van de samenleving. Als politieke partij nemen we verantwoordelijkheid voor het gemeentebestuur, ook in moeilijke tijden.

  Wat willen jullie de komende vier jaar bereiken?
  Een stabiel, sterk en samenwerkingsgericht Ommen. Wat wij willen? Behoud van onze voorzieningen in heel Ommen. Een verkeersveilig Ommen. Persoonlijke dienstverlening naar de inwoners. Meer zeggenschap voor inwoners. Meer banen en werkervaringsplekken. Investeren in preventie en welzijn voor jong en oud. Aandacht voor (stille) armoede. Ruimte en mogelijkheden creëren voor vrijkomende agrarische gebouwen. Aantrekkelijke (huur)woningen voor jong en oud. Meer duurzame (energie)oplossingen in Ommen.

  Wat had in de afgelopen vier jaar beter gekund?
  de toegankelijkheid en veiligheid van de Vechtbrug en het centrum. -concrete ambitie en actie op het thema duurzaamheid. -de dienstverlening naar de inwoners toe, dit moet meer maatwerk worden met gevoel voor Ommen.

  Hoe denken jullie over samenwerking met andere partijen?
  Samenwerking met andere partijen is onmisbaar en is onze basis. Samen met PvdA, VVD, en D’66 hebben we in een coalitie de afgelopen 4 jaar richting gegeven aan Ommen. In het belang van Ommen werken we als CDA met alle partijen samen.

  Wat gaan jullie doen met een onverwacht voordeel van 1 miljoen euro?
  De plannen die we voor ogen hebben kunnen en willen we waarmaken met het huidige budget. Onverwachte voordelen moet je benutten voor onverwachte tegenvallers. Dus wij gaan sparen.

  Hoe ziet Ommen eruit in 2025?
  Ommen als bruisend hart van het Vechtdal. Daar wil je zijn! Ommen groeit en bloeit in 2025 als plattelandsgemeente. Het is goed wonen, werken, leren en leven in Ommen voor jong en oud. Er zijn volop voorzieningen zowel in de stad Ommen alsook in de buitengebieden. Ommen staat bekend om zijn aantrekkingskracht als recreatiegemeente, woongemeente en zijn sterke innovatieve agrarische sector. De Ommer samenleving is de voorbeeldgemeente op het gebied van noaberschap, economische ontwikkeling, werkgelegenheid, vrijwilligerswerk, burgerinitiatieven, duurzaamheid en goede zorg. De gemeentelijke organisatie is dichtbij zowel digitaal als persoonlijk.

  Is er iets wat jullie absoluut nog kwijt willen?
  Wij hopen op een grote opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. En ben jij voor samenwerking, verbinding en daadkracht dan ben je bij ons aan het goede adres. Stem dan voor ‘Samen maken we Ommen’ stem op het CDA!

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.