Home / ploegenprestatie hwv hardenberg

ploegenprestatie hwv hardenberg

Onder leiding van Gerrit Henk Hutten is de ploeg sinds december fanatiek aan het trainen. Gerrit Henk is 2 jaar lid en bracht een enorm enthousiasme met zich mee. Hij verdiepte zich in de trainingsleer en transformeerde zich van een goede toerfietser tot een uitstekend wielrenner, met overwinningen in tijdritten en ereplaatsen in wegwedstrijden tot gevolg.
Van deze kennis profiteert de club nu elke dinsdagavond.

Een training seminar met onder andere Albert Timmer, de ex-prof renner van team Sunweb en HWV renner, gaf de renners informatie over training, voeding en tactiek om het seizoen goed voor te bereiden. Zo leerde men dat rust heel belangrijk is en dat men moet ‘periodiseren’ oftewel om de 4 weken een rustige trainingsweek moet inlassen.

De meest fanatieke renners gingen zelfs op een trainingsstage in Lanzarote, daar werd in acht dagen 700 km gefietst in perfecte omstandigheden. Gestuurd door de schema’s werden er dagen zwaar getraind, veel kilometers gemaakt, rust genomen en tegen elkaar gestreden in een klimwedstrijdje.

De resultaten van deze moderne aanpak volgden meteen in de trainingswedstrijden. Arthur Helder uit Ommen won onder ijskoude omstandigheden in februari de eerste trainingswedstrijd in Emmen. Gerrit Henk Hutten haalde de derde plek in de sterk bezette trainingsklassieker in Sleen. De resultaten waren een echte team prestatie, als de beslissende kopgroep vooruit was, werd er professioneel af gestopt door de overige HWV’ers. Verder werd er dominant gereden door de HWV’ers in trainingswedstrijden in Enter, Oldebroek en Hattemerbroek.

Kortom de HWV’ers zijn klaar voor het nieuwe seizoen met als hoofddoel de eigen Ronde van Hardenberg. Deze wordt 5 mei verreden in de Marslanden.

Lees ook

Het Boek van de Week

Het is vijftig jaar geleden dat de eerste Pluk verscheen. Aanvankelijk als feuilleton in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.