overwinning zonder franje voor marienberg

  Tekst: Alfred Dorgelo

  De trainer van het bezoekende RSKV uit Rijssen had net kansloos met 3-0 verloren van de thuisploeg maar al snel was de voetbalhumor terug in de bestuurskamer en Henk deed vrolijk mee!

  Mariënberg en RKSV keuvelden er lustig op los. RSKV lijkt al min of meer berust in het feit dat de nacompetitie in de 3e klasse D bijna niet meer te ontlopen valt en de roodzwarten waren blij dat na drie opeenvolgende gelijke spelen eindelijk weer eens gewonnen werd. Waarvan Akte!

  Mooi ging het allemaal niet. Ach ja, dat hoeft ook nie….De drie punten werden gekoesterd en door het verlies van SVVN tegen Banthum klom de ploeg van Niels van ’t Hoog zelfs een plekkie. Het staat keurig op de 4e stek op respectabele afstand van de ongenaakbare top drie.

  Wederom schoot Mariënberg uit de startblokken. Na amper zeven minuten voetballen stond de 1-0 reeds op het scorebord. André Plaggenmarsch schoot strak de 1-0 binnen op aangeven van Niek Noeverman.

  De paal en het missen van een megakans verhinderde dat de Westerparkbewoners het duel snel op slot konden gooien. RKSV liet zich in deze fase ook niet onbetuigd. Thijs Altena moest zich strekken om de gelijkmaker te voorkomen en iemand in de voorhoede schoot over in plaats van de bal laag te houden. Vlak voor de onderbreking verdubbelde Mariënberg het veldoverwicht ook eindelijk in de meer dan verdiende tussenstand. Een puntgave voorzet van linksback Roy Doek bereikte de vrijstaande Rolf Hofsink die hard en meedogenloos tussen de benen van de kansloze keeper de 2-0 tegen de touwen schoot.

  Beide ploegen speelden niet één van haar beste wedstrijden, dat was afgelopen zaterdag het understatement van de maand. RKSV had Mariënberg wel opzichtig pijn kunnen doen. Want nadat sommige mensen nog wachten op hun gehaktbal in de altijd gezellige kantine van Mariënberg miste RSKV een kans die eigenlijk niet te missen viel. Bij wijze van spreken had mien Moe van bijna 87 de bal nog gescoord maar deze oranjehemd van de Roomsch Katholieke Storm Vogels schoot erbarmelijk slecht de bal over. Misschien wapperde enkele laaghangende gordijnen in zijn blikveld.

  Ach, je hoorde ons niet klagen. Het niveau van de wedstrijd werd er in ieder geval niet beter op. De spelers van Mariënberg hadden grote moeite elkaar te vinden binnen de witte lijnen, het veld leek wel groter dan bijvoorbeeld de maximale afmetingen van 120 bij 75 meter.
  Plaggenmarsch schoot eens op de lat, links en rechts werden nog enkele mogelijkheden om zeep geholpen. Jammer genoeg viel Erjan Lamberink geblesseerd uit, even later kwam ons het bericht ter ore dat hij hoogstwaarschijnlijk een gebroken sleutelbeen heeft. Erjan, beterschap jongen…Balen man, mooi kloten en de ziekenboeg kan weer een patiënt verwelkomen…Niet leuk!

  Het slotakkoord was voor de ingevallen Ryan Buitenhuis. Hij was het eindstation na goed voorbereidend werk van André Plaggenmarsch die niet voor eigen succes ging en bovendien Ryan vrij zag staan. Buitenhuis knalde de bal net als zijn grote neef snoeihard tegen het bollende net.

  3-0 winst, een overwinning zonder franje want de uitvoering haalde net een mager zesje. Maar wat zeuren wij eigenlijk, drie punten in de knip, een voorlopige vierde stek en Henk blijft ondanks alles een lollige vent. Volgende week naar Nijverdal waar Door Eendracht Sterk onze volgende tegenstander zal zijn, een mooi gevecht om de vierde plek ligt in het verschiet tegen de ploeg van trainert Harry Warmelinkt.

  (AD)

  Opstelling: Thijs Altena, Patrick Drenthen, Dani van der Veen, Roy Doek, Hendri Hofsink (83. Edwin Hofsink), Niek Noeverman, Micheal Zweers, Tom de Lange (59. Patrick Willems), André Plaggenmars, Rolf Hofsink, Erjan Lamberink (73. Ryan Buitenhuis)
  Man van de Wedstrijd : Dani van der Veen

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.