ovc 21 en usv stoffen het aloude 1 1 abonnement af

  Tekst: Willem Lampe

  Toch is het altijd weer speciaal deze derby. Een weerzien met bekenden en ja, ja, een heuse persconferentie na. Dus luidde het parool voor de aanhang, niet vertrekken na afloop, nog even clubhuis De Spil in. En tijdens het wachten de ballentest doen. Niet bij de huisarts natuurlijk, maar de lekkernij uit de vetpan. Even ontspannen, terwijl de brokken gehakt en de zenuwen zich met een Hertog Jan prima laten wegspoelen.

  Hoofdprogramma was natuurlijk de derby. In Nieuwleusen ging OVC ’21 op 22 oktober van het vorige jaar met 3-0 onderuit, nadat jaren achtereen 1-1 de eindstand was in deze Vechtdalkraker. Dat aloude abonnement werd afgestoft en nieuw leven ingeblazen. 1-1 dus. Een eindstand waar in ieder geval de supporters van beide clubs goed mee konden leven. Ras USV’er Arne Meesters verwoordde het kort en bondig, “deze wedstrijd verdient geen winnaar.” Er schuilde veel waarheid achter zijn boodschap. Natuurlijk, de spanning vergoedde veel, zo niet alles, maar wie ging voor de schoonheid van het spel kwam bedrogen uit.

  Oké, er waren lichtpuntjes. Het goede spel van Leon Mulder tegen Sleen berustte niet op toeval. Ook nu ging de junior voorop in de strijd en behoorde tot de beteren. En natuurlijk, Nouri blijft Nouri. Onnavolgbaar, soms iets te zelfzuchtig, maar wat een klasbak, wat een handenbinder! En nee, het was geen toeval dat juist hij OVC ’21 op 1-0 zette. Mathijs van Faassen en Kay Huzen werden gedegradeerd tot etalagepoppen, maar de afronding was niet de bekroning die hoorde bij de wereldactie. Nou ja, lekker belangrijk. Hij rolde binnen. Lekker hoor! De gelijkmaker van Bas Chierandjoe viel op een ongelukkig moment. Met de klok al een tijdje op 45 ramde de invaller een afgeketste vrije trap binnen.

  Na een sterk begin zakte de thuisploeg na de thee ver terug. Ballen werden maar zo richting Hardenberg getrapt. Bats, de hoef er vol onder. Oké, begrijpelijk als je met 2-1 voor staat of zo, met nog een paar minuutje te gaan. Dit had weinig met voetbal te maken. “Getrap in een emmer”, verzuchtte een moedeloze supporter. OVC ’21 hield desondanks stand en greep na zes nederlagen eindelijk weer eens een punt. Een morele opsteker. Het spreekwoord luidt niet voor niets, ‘een half ei is beter dan een lege dop!’

  Stand 3C: Dalfsen 15-40, Dalen 13-32, EMMS 14-25, FC Ter Apel ’96 16-25, CEC 12-23, SVV ’04 13-23, USV 18-20, Sleen 13-19 (+5), Twedo 13-19 (+3), Weerdinge 14-19, Musselkanaal 15-13, Gieten 13-9, OVC ’21 15-8 en HODO 14-3.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.