Home / opnieuw een gelijkspel voor marienberg 1 1

opnieuw een gelijkspel voor marienberg 1 1

Tekst/foto’s: Alfred Dorgelo

En toch, als je het puur nuchter bekeek vanachter een roodzwarte bril, knaagde het een heel klein beetje aangezien drie dotten van kansen toch te makkelijk werden verprutst.

Zo had Vinnie de Vries niet door dat hij alle tijd van de wereld had en strandde in het zicht van de haven. Erjan Lamberink schoot te gehaast over en invaller Patrick Willems had misschien door moeten lopen waar hij koos voor een te hoge lob. Even daar voor kwam hij een dikke teenlengte te kort om het leder tegen de touwen te werken.

Ach Hellendoorn zal zeggen dat zij ook enkele mogelijkheden onbenut lieten en good-old Chris Regeling liet trouwens ook een paar keer zien het keepen nog niet te zijn verleerd.

Mariënberg begon weer eens gehavend aan een duel. Twee vakantievierende spelers, doelman Thijs Altena en spits André Plaggenmars, en een handvol aan geblesseerden ontbraken
.
De ploeg van trainer Edwin Duim werd na twee minuten ook nog eens flink in het zadel geholpen door de arbiter van dienst. Hij beoordeelde een handsbal in de zestien als opzettelijk terwijl eigenlijk niemand, nou ja…wij dan, dat verder vond. Maar ja, hij is de baas op het veld en de bal ging gewoon op de stip.Aanvoerder Stephan Lamers faalde niet en schoot feilloos de 0-1 binnen.

Maar elk nadeel heeft wel zo zijn voordelen. Je hebt nog alle tijd om de opgelopen schade te herstellen. Het voetbal was niet om over naar huis te schrijven. Zowel de thuisploeg alsmede Hellendoorn vermaakten het publiek nou niet bepaald met hoogstaand voetbal. Ja, lange ballen, snel thuis maar we bleven toch maar kieken op het Westerpark. Wat moet je anders op zo’n zaterdagmiddag…..Ja toch!

Patrick Drenthen haalde na veertig minuten voetballen eens uit, schoot warempel uit zijn voetbalslof. Onderweg werd het leder door een speler van Hellendoorn zodanig van richting veranderd dat de doelman van Hellendoorn ook zijn meerdere moest erkennen en de gelijkmaker knarsend toestond. 1-1. Met deze stand werd er tevens gerust. Na de thee kwamen er geen doelpunten meer bij.

Links en rechts wat eerder gememoreerde kansen die wat ons betreft wel tot doelpunten gepromoveerd hadden mogen worden. Chris dook nog eens een bal uit de hoek, oei oei…wat zal hij morgen spierpijn hebben. Ach, je voerde aan de zijlijn wat goede gesprekken. Blies in oude vriendschappen nieuw leven en je sprak een meer dan tevreden Opa Wim. Het was ja notabene de eerste thuiswedstrijd van het eerste elftal in 2018 en dat na dik drie maanden, sommige mensen mis je gewoon na zo’n lange tijd geen voetbal op het sportpark!

Wim Doek, vlagger van beroep, attendeerde uw razende reporter er nog even op, terwijl hij een hap nam in de schuimkraag van zijn bier….(Waar is zijn mooie snor toch gebleven….) , het feit dat Mariënberg in het nieuwe jaar nog geen nederlaag heeft geïncasseerd.

Zo kun je het ook bekijken, het glas halfvol- of halfleeg principe….Wij hebben ‘m op het Westerpark steevast halfvol, wat ik oe brom. Voor ons geen pullen bier meer maar meer van die ‘t Hooge bieren. Het leven is mooi maar je moet het wel willen zien.

Kortom, Mariënberg en onze vrienden uut Hellendoorn konden beide leven met het gelijke spel. Dus….Joah, mag wel zo!

Opstelling: Chris Regeling, Hendri Hofsink, Patrick Drenthen, Michael Zweers, Roy Doek, Tom de Lange, Dani van der Veen (70. Edwin Hofsink), Vinnie de Vries (62. Patrick Willems), Niek Noeverman (81. Roy Botter), Erjan Lamberink en Rolf Hofsink.
Man van de Wedstrijd : Good Old Chris Regeling

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.