Home / onthulling kunstwerk van zeven metalen reigers in atrium oldenhaghen

onthulling kunstwerk van zeven metalen reigers in atrium oldenhaghen

Tekst: Gea Slotman

Schutte (Giethmen, 1969) heeft ze ontworpen in opdracht van de Vrienden van Saxenburg. Schutte: “Het werk ‘Oldenhaghen’ (letterlijk: oude hagen) bestaat uit zeven reigers met een spanwijdte van om en nabij de twee meter. Ze vliegen via de glazen pui in een meanderende vorm de ruimte in; een verwijzing en optische verbinding met de rivier de Vecht.

De (water)vogels accentueren niet alleen de connectie met het landschap, maar staan ook symbool voor vrijheid, ontwikkeling en groei. Hiernaast vormen de verschillend gekleurde vogels toch één werk. De kleuren van de realistisch weergegeven vogels zijn niet natuurlijk, maar gebaseerd op de kleuren van een haag. Van groen tot rood. De kleuren geven het volledige seizoen weer; een verwijzing naar de verschillende levensfasen. Het werk verbeeldt woonservicezone Oldenhaghen als kern met een centrale en positieve rol in de geografische regio en samenleving; een plek waar verschillende mensen (identiteit en leeftijd) bij elkaar komen, en zichzelf kunnen zijn.” De reigers zijn gelast van metaal. Eric: “Een logische keuze; sterk, vervormbaar en niet te zwaar, omdat ik met plaatstaal en een holle vorm heb gewerkt.”

Schutte’s werk bereikt een steeds groter publiek. Zijn schilderijen en beelden genieten inmiddels landelijk bekendheid via galerie Bonnard in Nuenen.

Galeriehouder David van der Linden is enthousiast: “De beeldtaal van deze kunstenaar is direct, persoonlijk, goed van vorm en doet een beroep op de beleving van de kijker. Precies datgene wat we belangrijk vinden bij de kunstenaars in onze galerie. In Brabant heeft Eric inmiddels een grote groep liefhebbers. Deze groep groeit iedere week!”

 

 

Lees ook

70 jaar Molukkers in Ommen (1)

OMMEN – Dit jaar maart was het precies 70 jaar geleden dat in Rotterdam de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.