Home / nieuwe galerie in voormalige artsenpraktijk ommen geopend

nieuwe galerie in voormalige artsenpraktijk ommen geopend

Tom Lucassen en zijn vrouw Dorothé hebben het huis met praktijkruimte vorig jaar gekocht en prachtig opgeknapt en verbouwd. In de galerie wordt hedendaagse figuratieve kunst getoond, met zowel schilderijen als beelden en objecten. Achter de galerie bevindt zich het atelier van Lucassen, waar hij ook cursussen beeldhouwen geeft.

Voor Tom en Dorothé is de nieuwe galerie een lang gekoesterde droom die uitkomt. “We hadden dit al lang in ons hoofd. Wij zijn heel blij met onze galerie. Deze is centraal gelegen aan een invalsweg met veel traffic – en dat heb je nodig als galerie. We exposeren iedere drie maanden nieuw werk van verschillende kunstenaars.” Ook in de tuin worden beelden getoond. Dorothé Lucassen verzorgt de PR van de galerie.

In maart, april en mei wordt er werk geëxposeerd van Sieuwke Ronner, Herbert I. Willems en Tom Lucassen. Sieuwke Ronner maakt ‘schilderingen’ op roestig staal, wat een bijzonder doorleefd effect geeft. De mens en het leven staan centraal in haar werk. Gezichtsexpressie is voor Sieuwke het belangrijkste om weer te geven. Herbert I. Willems wil met zijn ‘heemdingen’ een gevoel van thuiskomen creëren. Van terugkeren naar een plek waar balans, heelheid en harmonie overheersen. Plekken waar iedereen naar verlangt en wil zijn. De kopstukken uit steen van Tom Lucassen vormen een mooi contrast met de schilderijen. Ruimte en driedimensionale vormen boeien hem. Lucassen wordt getriggerd door weerbarstigheid en onverzettelijkheid. Dat is terug te vinden in zijn beeldhouwwerken.

Galerie Tom Lucassen is geopend op vrijdag, zaterdag en de eerste zondag van de maand, van 13.00 tot 17.00 uur en daarnaast op afspraak. Kijk voor meer informatie op www.tomlucassen.nl.

Lees ook

Versoepeling mogelijk op tijd voor de VechtdalTrail

OMMEN – Met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni is het weer mogelijk om evenementen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.