nieuwbouwkunst aangeboden aan saxenburgh groep

  Momenteel hangen er diverse werkstukken van Remmelt Wassens uit Ommen en één van zijn werken sprong meteen in het oog. Het is een kleurrijk tafereel van twee verpleegsters met op de achtergrond het nieuw te bouwen ziekenhuis in Hardenberg.

  “Wij waren meteen enthousiast over dit werkstuk” zegt bestuursvoorzitter Henri Janssen lachend. “De stijl en vrolijkheid spatten er vanaf en dat het nog te bouwen ziekenhuis al is afgebeeld is voor ons een mooi bewijs dat de nieuwbouw leeft in ons werkgebied”. Collega bestuurder Refik Kaplan, die zelf al een kleinere versie op zijn kantoor heeft hangen, onderschrijft dat. “Er hebben zich zelfs al een aantal afdelingen bij ons gemeld die dit werkstuk graag willen inlijven” lacht hij.

  Door al het enthousiasme gestimuleerd kwam Remmelt maandag naar het ziekenhuis om het werkstuk cadeau te doen. “Tekenen en schilderen is mijn passie. Ik heb 45 jaar gewerkt als topograaf en tekende landkaarten, een heel precies werk. Daar had ik bij het schilderen in het begin wel last van. Het was allemaal te gedetailleerd naar mijn zin. Nu schilder ik losser en gebruik veel felle vrolijke kleuren. Ik heb geen specifieke stijl, ik schilder gewoon wat ik op dat moment leuk vind. De schilderijen in de expositie zijn daar een goed voorbeeld van”.

  Refik Kaplan en Henri Janssen zijn trots dat ze het prachtige schilderij van Remmelt kregen aangeboden en zo een echte ‘Wassens’ in bezit hebben gekregen. “De Saxenburgh Groep is met meerdere projecten bezig die wellicht ook in een dergelijk schilderij gevangen kunnen worden en ik kan vast wel wat dokters vinden die hiervoor willen poseren. We gaan binnenkort hierover eens een afspraak maken” zegt Refik Kaplan tegen de tevreden kunstenaar.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.