nieuw verdeelpunt van glasvezel in het vechtdal

  De Area PoP is de zogenoemde hoofdkast voor het gebied Vechtdal. De kast dient als schakelstation naar het landelijke netwerk. En dat niet alleen. Vanuit de Area PoP wordt het gebied eromheen geboed. Dit gebeurt via elf wijkkasten. Vanuit die wijkkasten komt de glasvezelkabel via eindverdelers uiteindelijk bij de bewoners in de meterkast terecht. Met als resultaat dat ze snel kunnen internetten, bellen en tv kijken via de glasvezelaansluiting.

  In het gebied Vechtdal heeft ondertussen maar liefst 70 procent van de 4800 adressen gekozen voor een glasvezelverbinding thuis. Na een zorgvuldige voorbereiding, is de aanleg inmiddels in volle gang. Er wordt een geul van 800 kilometer gegraven om ruimte te maken voor de glasvezelkabel. Dit gaat met een tempo van twintig kilometer per week. Deze geul wordt nauwkeurig ingemeten met GPS-apparatuur, zodat in de toekomst precies duidelijk is waar de kabel ligt.

  De beide wethouders zijn erg blij met de komst van het glasvezelnetwerk. “Het is een grote stap voorwaarts in de leefbaarheid van het buitengebied, waar vrijwilligers heel veel energie in hebben gestoken. Een ontwikkeling die zorgt voor verbinding met de buitenwereld, maar ook tussen de buurgemeenten Dalfsen en Ommen.”

  Vechtdal Leeft
  Vechtdal Leeft TV was ook aanwezig bij de plaatsing van het verdeelpunt. Zij maakten onderstaande reportage.

  [youtube url=”https://www.youtube.com/embed/ne8q5qCDci4″]

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.