leerlingen groep 7 8 basisschool cns ommerkanaal geslaagd voor ehbo cursus

  Sinds begin januari jl. hebben de leerlingen de EHBO-cursus ‘EHBO leer je zo!’ van Het Rode Kruis gevolgd. Tien vrijdagmiddagen hebben de leerlingen onder leiding van instructrice mevrouw Marja Ekkel praktijk- en theorielessen gevolgd en verschillende EHBO-vaardigheden geoefend. De leerlingen hebben o.a. geleerd hoe ze verschillende verbanden moeten aanleggen en hoe ze moeten handelen bij een huidwond, een bloeding, een brandwond, letsel aan botten spieren en gewrichten, kleine ongelukken, een verslikking, hoofdletsel en bewusteloosheid.

  Afgelopen vrijdagmiddag 16 maart was voor hen de ‘examenmiddag’ en mochten de leerlingen laten zien dat ze de geoefende EHBO-vaardigheden beheersten. Alle leerlingen zijn geslaagd voor hun bewijs van deelname aan de EHBO-cursus. Namens Rode Kruis Ommen, van harte gefeliciteerd allemaal! De EHBO-cursus ‘EHBO leer je zo!’ is een EHBO-cursus van Het Nederlandse Rode Kruis voor leerlingen van het basisonderwijs. Rode Kruis Ommen promoot deze EHBO-cursus op de basisscholen binnen de gemeente Ommen. Inmiddels is dit al het derde jaar dat we de EHBO-cursus aanbieden.

  Rode Kruis Ommen vindt het belangrijk dat kinderen van het basisonderwijs al kennismaken met EHBO en biedt de cursus daarom volledig kosteloos aan. Heeft uw basisschool ook belangstelling voor de EHBO-cursus, neem dan contact op met Gerrit Kreeft, coördinator EHBO en basisonderwijs van Rode Kruis Ommen. Contact: gerrit-kreeft@telfort.nl 

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.