Home / lammetjes te bewonderen in giethmen

lammetjes te bewonderen in giethmen

De Lammetjesdag is een gezellige familiedag. Kom ook de lammetjes van dichtbij bewonderen en knuffelen, het zijn er dit jaar meer dan 130. Wandel over de streekmarkt met diverse producten uit het Vechtdal. Geniet onder het genot van een kop koffie met krentenwegge of een warme stroopwafel van de streekmarkt en muziek van de Beerzer Broederband.

Heidebeheer
De schapen zijn er natuurlijk niet voor niks. Ze begrazen de heide en helpen ons hierbij met het beheer van de natuur op de Lemelerberg. Tijdens de Lammetjesdag laat Hans Dijkstra, terreinbeheerder van onder andere de Lemelerberg tijdens drie korte excursies graag meer zien over het nut van de inzet van schapen. Ook is herder Anita Wichers de hele dag aanwezig voor het geven van informatie en informeert ze over hoe je de kudde kunt steunen.

De kinderen vermaken zich natuurlijk uitstekend met al het jonge, dartelende spul rond de schaapskooi. Eenmaal uitgeknuffeld, kunnen de kinderen aanschuiven bij één van de leuke knutselactiviteiten, zoals het timmeren van een houtenschaapje of het vilten van een sleutelhanger.

Sfeervol
De Lammetjesdag belooft een sfeervolle dag te worden. Wees welkom en kom tussen 12.00 en 16.00 uur naar Schaapskooi De Lemelerberg aan de Dalmsholterweg in Giethem. Ook honden mogen mee mits aangelijnd. Word je ter plekke donateur, dat kan al voor € 20,- per jaar, dan kun je meteen van het voordeel van gratis entree genieten.

Lees ook

Meer ruimte rood-voor-rood

OMMEN – De gemeente Ommen verruimt de rood-voor-roodregeling. Eigenaren die in ruil voor de sloop …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.