Home / klus blankenham geen probleem voor vv vilsteren

klus blankenham geen probleem voor vv vilsteren

Tekst: Willem Lampe

Als speler van thuisclub moet je goed tegen je verlies kunnen, want dit is week in week uit, maand in maand uit en jaar in jaar uit aan de orde. Toch gingen deze jaargang een keer na afloop de armen ten hemel. In eigen huis werd Willemsoord met 2-0 onder de duim gehouden, de enige ploeg die het nog slechter doet dan Blankenham. Hier mag je geen punten tegen versmeren. Maar goed, je begint met 0-0 en zie maar eens een flitsende combinatie op de knollentuin te leggen. De equipe van Hendrie Zwinselman is een prachtig egaal kunstmatje gewend, dit was even andere koek.

“Viel mee”, nuanceerde Hendrie Zwinselman de beruchte conditie van het veld. “We kwamen wat moeizaam op gang, maar zijn eigenlijk geen moment in de problemen geweest. Het bleef lang 0-0 omdat we slordig waren in de afwerking, maar we waren heer en meester en de overwinning is dikverdiend.” Een uur lang wist de thuisclub Vilsteren van scoren af te houden. Niels Noordman brak de ban door een corner in een keer in de winkelhaak te jagen, met dank aan de af en toe stevig aanwakkerende zuidwestenwind. Noordman had de smaak te pakken en joeg even later zijn productie op naar twee door zijn voorhoofd stevig tegen een voorzet van Jari Vlierman te planten. 0-2, buit binnen. Biertje drinken en vervolgens genieten van het uitzicht over de dijk via Blokzijl en Vollenhove terug naar huis.

Stand 5A: Ulu Spor 13-33, IJhorst 11-25, Uffelte 12-25, Vilsteren 13-25, Giethoorn 11-22, Scheerwolde 9-20, DVSV 13-12, DOS ’63 11-11, Wapserveen 13-11, Kuinre 10-10, Blankenham 12-3 en Willemsoord 10-1.

Lees ook

‘Het zijn mensen die aan hun lot worden overgelaten’

Lopen voor nieuwe kansen DALFSEN – “Je zult maar op de verkeerde plek geboren worden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.