kijk op vechtdal gemeenteraadsverkiezingen 2018

  Heeft het zin om te gaan stemmen? Absoluut, u voelt en ziet de gevolgen van de keuzes en besluiten van de Gemeenteraad dagelijks. Denk aan onderhouden van de groene ruimte, onderhoud aan wegen, uitkeringen, hulp bij het vinden van werk, hulp in de huishouding, inrichting van sportparken en noemt u maar op. Met uw stem oefent u hier direct invloed op uit. Welke partij behartigt uw belangen het meest of het best? In welke kandidaat heeft u het meeste vertrouwen? U kunt namelijk niet alleen op een partij, maar ook op de kandidaat stemmen die uw voorkeur heeft.

  Denk niet het gaat allemaal ook zonder mij wel door. Deze verkiezingen voor de Gemeenteraad geven u nu juist de kans om uw mening, door middel van het rode potlood, te laten horen. Ik zou zeggen pak die kans met beide handen aan, ga naar het stembureau, vergeet uw identiteitsbewijs niet, en kleur een hokje in met het potlood. Dan maakt u optimaal gebruik van uw democratisch recht én bewijst u, voor uzelf, dat u echt wilt deelnemen aan onze samenleving. Misschien is dat wel een mooie gedachte ‘laten zien dat je wilt deelnemen en niet alleen maar toekijkt’.

  Ook als u lichamelijk niet in staat bent om te gaan stemmen, kunt u tóch stemmen. Geef dan een machtiging af aan een persoon die u vertrouwt. U vult daarvoor de achterkant van de stempas in en geeft aan uw gemachtigde een kopie mee van uw identiteitsbewijs. Op die manier kunt ook u uw stem laten meewegen.

  Wat gebeurt er eigenlijk ná de verkiezingen. Allereerst is er woensdagavond de telling en de uitslag, De uitslag wordt door burgemeester Han Noten, als voorzitter van het stembureau, bekend gemaakt. Dit geldt ook voor de uitslag van het referendum over de wet inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Dit laatste zal denk ik het eerst bekend zijn. Vorige keer was de einduitslag van de Raadsverkiezing pas na 00.00 uur duidelijk. De definitieve uitslag wordt vrijdagochtend om 11.00 uur in de Raadszaal afgekondigd door de burgemeester.

  De fractievoorzitters komen later bijeen en spreken af hoe de procedure zal zijn voor het vormen van een nieuwe coalitie. In de eerst volgende raadsvergadering wordt er afscheid genomen van de oude gemeenteraad en de nieuwe wordt enkele dagen daarna geïnstalleerd. Als de coalitie gevormd is, worden de wethouders bekend gemaakt en eveneens geïnstalleerd. Ik hoop van ganser harte er één van te zijn en onze mooie gemeente nog vier jaren te mogen dienen.

  Ruud van Leeuwen
  Wethouder gemeente Dalfsen

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.