karin tas

  Mijn werktas is groot, erg groot, maar ook erg vol. Helemaal vol. Ik heb twee vakken. Eén voor mijn blocnote en mijn uitgeprinte verslagen en handige folders. In de andere heb ik pennen, een deodorant, een lunchbox, fruit, een tandenborstel en tandpasta, visitekaartjes, een bedrijfspas, twee telefoons (één zakelijk, één privé), opladers (één van Samsung, één van Apple), een agenda, neusspray, een rekenmachine en een NS-pasje. Ik sleep dag in-dag uit deze tas (en daarnaast nog een laptoptas, want de laptop past uiteraard niet meer in mijn werktas) mee naar het werk. Hij staat naast mijn bureau, reist met me mee als ik op bedrijfsbezoek ga en staat naast me tijdens overleggen. Hij ziet er leuk uit, maar is van een eenvoudig materiaal, wat weer als voordeel had dat ie niet erg duur was.

  Maar helaas moet ik constateren dat het mooie eraf is. Het materiaal aan de hengsels begint te slijten en onderaan krijgt hij slijtplekken. En wat ik laatst merkte is dat er een gigantisch gat zit in de bekleding binnenin, waar ik tot mijn verbazing geld, pennen en pepermuntjes haalde! Met pijn in mijn hart moet ik bekennen dat hij er niet meer zo representatief uitziet en dat hij vervangen zal moeten worden. Ik wil eenzelfde soort model, of iets van een cowboy-bag, maar dan de goedkope versie.

  Het is zaterdagmiddag en mijn man en ik besluiten naar Raalte te gaan. Dat doen we eenmaal in de zoveel tijd, altijd gezellig even door de winkelstraat te lopen.Zo komen we ook bij de tassenzaak waar ik mijn handtas vorig jaar kocht. Er hangt de wereld aan tassen in alle soorten en maten. We kijken wat rond en al gauw komt er een aardige meneer naar ons toe lopen. Waarnaar ik op zoek ben? Ik leg het hem uit en ik geef aan dat ik er niet al te veel geld aan wil uitgeven. Hij laat me verschillende tassen zien, maar het is het net allemaal niet.

  Ja, er zijn prachtige tassen bij, maar van echt leer en knallend duur! Hij geeft aan dat het best veel geld is, maar dat leer toch echt veel langer meegaat dan plastic. Bovendien wordt leer alleen maar mooier naargelang je het langer gebruikt. Tja, daar heeft hij een punt natuurlijk. Nog geen minuut erna laat hij me een tas zien van prachtig camel-kleurig leer met een mooie indeling (twee vakken die ook nog weer onder te verdelen zijn) en ik ben verkocht.

  Mijn man moet lachen en zegt: ‘doe het nou maar’. En zo loop ik vijf minuten later met een tas die niet de bedoeling was naar buiten. Zo gaat het helaas wel vaker, maar dat zijn vaak de fijnste en beste aankopen. Toch?

  Karin

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.