Home / karin beperking

karin beperking

Je valt daaronder wanneer je bijvoorbeeld onder de Participatiewet valt en niet 100% van het wettelijk minimumloon kunt verdienen. Of wanneer je alleen met de voorziening jobcoaching het wettelijk minimumloon kunt verdienen, een schoolverlater van het voortgezet speciaal onderwijs (vso) en het praktijkonderwijs (pro) bent, een WSW-indicatie (voormalige Wet Sociale Werkvoorziening) of Wajong-uitkering hebt. De beperkingen zijn behoorlijk divers, maar je kunt denken aan mensen met AD(H)D, autisme, PDD Nos, maar ook lichamelijke beperkingen komen (veel minder) voor. Deze beperkingen zijn al voor het 18e levensjaar ontstaan.

Ik probeer baaningangen te vinden voor deze mensen, omdat dit erg lastig is voor henzelf.

Het bedrijfsleven is aardig op stoom/aantal en dat is natuurlijk top. De overheid komt bij lange na niet aan het afgesproken aantal en dat is natuurlijk kwalijk; als overheid geef je het goede voorbeeld.

De afgelopen jaren hebben we daar ook erg op ingestoken; contactpersonen binnen de overheid en het onderwijs voorgelicht, speeddates georganiseerd en analyses gedaan van de afdelingen binnen een organisatie. Door middel van een dergelijke analyse kun je in een bedrijf kijken welke eenvoudige taken er in bestaande werkprocessen zijn. Voor deze taken wordt een geschikte kandidaat uit de doelgroep gezocht. Een voordeel hiervan is dat andere werknemers zo meer tijd overhouden voor ander werk.

Zo hebben we al menig werkzoekende met een beperking aan het werk geholpen bij de overheid. Het mooiste (grote) succes is wel 45 mensen die het archief digitaliseren bij een onderdeel van de rijksoverheid, maar ook de individuele successen zijn er. Zo is er een juridisch (academisch) geschoolde dame van in de 30 voor het eerst aan een betaalde baan gekomen via een speeddate. Ze was zo ontzettend blij! En dat ontroert mij.
In mijn baan vind ik ook werk voor mensen met een WW- of bijstandsuitkering, maar iemand plaatsen met een beperking geeft me erg veel voldoening; ze hebben al lang genoeg aan de kant gestaan!

Karin

Lees ook

Zoekplaatje van de week

OMMEN – De fotowerkgroep van het Cultuurhistorisch Centrum Ommen vraagt uw hulp bij het beantwoorden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.