jan uitslag in beeld

  Onlangs overleed ook Ruud Lubbers, een bekend politicus die veel voor ons land heeft betekend en bij velen nog tot de verbeelding spreekt. Ook hij heeft zijn bekendheid ingezet voor diverse goede doelen en de gemeenschap. Met lokaal mooie voorbeelden als ambassadeur van de Molen van Fakkert en adviseur van Duurzaam Hoonhorst.

  Het zal u niet ontgaan zijn dat 21 maart weer verkiezingen zijn. Op diverse plaatsen hangen posters met gezichten van de lijsttrekkers en mensen die u graag willen vertegenwoordigen in de gemeenteraad.
  Veel partijen hebben ook lijstduwers: vrouwen en mannen die lager op de lijst staan en hun goede naam en lokale bekendheid in willen zetten om een partij te ondersteunen. Recent hoorde ik de vraag wat er met die stemmen gebeurt als die lijstduwer niet in de gemeenteraad komt. “Zijn die stemmen dan verloren?”
  Dat is niet het geval: stemmen die op een partij zijn uitgebracht, blijven voor die partij en tellen mee bij het bepalen van het aantal zetels. Voorkeurstemmen en de volgorde van de lijst bepalen vervolgens wie er in de gemeenteraad komen. Volgt u het nog?

  Het belangrijkste om te onthouden, is dat u kunt stemmen op iemand die bij u past, iemand die u vertrouwt.
  Het belangrijkste om te doen is stemmen. Want het zou jammer zijn als uw mening niet in beeld komt.

  Jan Uitslag
  Wethouder
  j.uitslag@dalfsen.nl 

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.