Home / ingezonden gemeente ommen ontving landgoed het laar niet cadeau

ingezonden gemeente ommen ontving landgoed het laar niet cadeau

De werkelijkheid is toch anders. Het was geen geschenk. De gemeente Ommen heeft het toen gekocht voor een bedrag van 62.000 gulden. Dat blijkt onder andere uit een bericht in de  Ommer Courant van dat jaar: ‘Donderdag kwam de raad in spoedzitting bijeen. Alle leden bleken tegenwoordig te zijn. Op voorstel van burgemeester en wethouders is besloten om over te gaan tot aankoop van Landgoed Het Laar. De gezamenlijke grootte van de aangekochte gronden bedraagt 54 H.A. De totale prijs bedraagt 62.000 gld.’

Het bericht gaat dan als volgt verder: ‘De inwoners van Ommen en omstreken  en vele anderen zullen zeker verheugd zijn over dit genomen besluit vooral ook met het oog  op het jaarlijkse Vreemdelingenbezoek in deze gemeente’. In ons archief van het Cultuurhistorisch Centrum Ommen is een aantal jaargangen van bovengenoemde courant aanwezig, die ik hiervoor heb ingezien.

Dieks Horsman

Lees ook

70 jaar Molukkers in Ommen (1)

OMMEN – Dit jaar maart was het precies 70 jaar geleden dat in Rotterdam de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.