hoog aantal voorkeursstemmen voor cda jongeren in overijssel

  Vrijdagochtend maakten alle gemeenten de definitieve uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen bekend. Toen werd duidelijk dat twaalf jongeren met voorkeursstemmen gekozen waren, waarvan vier vanaf een onverkiesbare plaats: Robin Gelici in Almelo, Marc Smellink in Dinkelland, Mayke Smelt in Twenterand en Elroy Elshof in Raalte. Uiteindelijk werden er in Almelo (2), Dinkelland (2), Hardenberg (2), Oldenzaal (2), Raalte (1), Staphorst (1), Tubbergen (2), Twenterand (1), Zwartewaterland (1) en Zwolle (1) jongeren van het CDA tot raadslid gekozen.

  “We zijn blij dat CDA-kiezers zoveel vertrouwen in onze jongeren hebben,” aldus Bart Bouwman, voorzitter van de CDA-jongeren in Overijssel. “Ook toont deze uitslag dat de jongerenkandidaten van het CDA vaak een actieve rol in hun stad of dorp spelen. Hoe verzamel je anders een paar honderd stemmen om de voorkeursdrempel te halen?”

  In Overijssel werd 14% van alle uitgebrachte stemmen op het CDA uitgebracht op een jongere onder de 31 jaar. De Overijsselse CDA-jongeren voerden gezamenlijk campagne onder de vlag van het CDJA, de onafhankelijke jongerenvereniging van het CDA, om zoveel mogelijk jongeren naar de stembus te krijgen.

  Het CDA gaf dit jaar ruim baan aan jonge kandidaten, zo waren er landelijk meer dan 700 jongeren kandidaat voor het CDA bij de gemeenteraadsverkiezingen. “Het is mooi om te zien dat we die kansen in elk geval in Overijssel hebben kunnen grijpen,” aldus Bouwman.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.