hoe het ooit begon

  Dit huis ligt op landgoed de Stekkenkamp in de buurtschap Zeesse. Het landgoed kent een lange geschiedenis die begint bij Baron van Pallandt en nu wordt beheerd door de familie Lemmers. Van kweeklandgoed, tot boerderij, naar camping, tot zorglandgoed is een lang verhaal. Regelgeving, opvolging en hoge onderhoudskosten maakten dat de eigenaren van het landgoed er voor kozen om met de stichting Vechtgenoten in zee te gaan. En sindsdien is het Vechtgenotenhuis gevestigd in een prachtige eeuwenoude boerderij aan de Zeesserweg.

   

  Doel van het Vechtgenotenhuis is, om (ex-) kankerpatiënten en hun naasten een plek te bieden om elkaar te ontmoeten. Een plek om op adem te komen en lotgenoten te ontmoeten. Dat is in die tien jaar niet veranderd, leuke workshops, ontspannende yoga of beauty behandelingen staan nog steeds op het programma. Redelijk nieuw is de samenwerking met de Saxenburghgroep, waardoor er regelmatig voorlichtingsavonden zijn, toegespitst op een bepaalde doelgroep. “We zien dat daar veel behoefte aan is, zegt Marjon Wessel PR-lid, want in de ziekenhuizen zijn de gesprekken vooral gericht op de behandeling, het verloop en de medische aspecten. Hier in het Vechtgenotenhuis is er veel meer tijd en ruimte om dieper in te gaan op de persoonlijke aspecten en de vragen die er bij patiënten zijn”. Dat deze samenwerking een succes is, blijkt wel uit de hoge opkomsten bij deze lezingen.

   

  Voor de toekomst zijn er nog plannen genoeg en één daarvan is het intensiveren van de samenwerking met de buren Pro Elan en de Stekkenkamp. Samen zullen deze drie vorm gaan geven aan de Open dag op 21 april, waarmee het Vechtgenotenhuis haar tienjarig bestaan zal vieren.

   

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.