Home / hertelling gemeente dalfsen levert geen nieuwe uitslag op

hertelling gemeente dalfsen levert geen nieuwe uitslag op

In de raadsvergadering van maandag 26 maart is met een meerderheid van stemmen een motie aangenomen voor hertelling van de stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen. In de motie werd verzocht de stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen opnieuw te tellen en de ongeldige stemmen daarbij goed te bestuderen.

Burgemeester Han Noten, als voorzitter van de raad, heeft vervolgens een groep van veertig medewerkers opgeroepen om dinsdagochtend 27 maart vanaf 10.00 uur te helpen met de hertelling. Hij geeft aan trots te zijn op alle medewerkers die zich hebben ingezet. “Afgelopen woensdag 21 maart hebben veel medewerkers en vrijwilligers geholpen op diverse stembureaus. Ook vandaag hebben opnieuw zo’n veertig collega’s hard gewerkt om deze hertelling uit te voeren. We zijn trots op hun inzet en we zijn blij dat zij deze telling zorgvuldig hebben uitgevoerd”.

De uitslag van de hertelling levert geen nieuwe uitslag op. Zowel de zetelverdeling over de partijen als de benoeming van kandidaten is gelijk gebleven. De resultaten zijn gisteravond aan de raad aangeboden.

Zetelverdeling Dalfsen
Gemeentebelangen: 9 zetels
CDA: 5 zetels
ChristenUnie: 3 zetels
PvdA: 2 zetels
D66: 1 zetel
VVD: 1 zetel

Lees ook

Vrijwilligers bieden hulp en steun in de laatste levensfase

REGIO – “Ik vind het mooi dat ik betrokken mag zijn bij cliënt en mantelzorgers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.