Home / handbalkeepster yara ten holte verruilt dalfsen voor bundesliga

handbalkeepster yara ten holte verruilt dalfsen voor bundesliga

De pas 18-jarige Ten Holte speelt al sinds 2014 voor Morrenhof-Jansen Dalfsen en won in die periode tweemaal het Landskampioenschap, driemaal de Nationale Beker en tweemaal de Supercup. Zij was vorig seizoen keepster van het jaar in de Nederlandse Eredivisie. Ook dit seizoen speelt zij met haar ploeg mee voor de prijzen. Morrenhof-Jansen Dalfsen strijdt nog om het Landskampioenschap en de Beker.

Bij BVB Dortmund staat topkeepster Clara Woltering onder de lat. Volgend seizoen zal ook de Nederlandse keepster Rinka Duijndam aansluiten bij deze club. Twee topkeepsters die Yara zeker verder helpen in haar tot nu toe stormachtig verlopen ontwikkeling.

Adri van Leeuwen, bestuurslid van de Stichting Tophandbal Dalfsen, laat op de website van de club weten: “Yara is in 2014 bij ons gekomen als 15-jarige junior keepster. Eigenlijk was de situatie vergelijkbaar met die van nu. Yara moest zich gaan ontwikkelen achter meer ervaren keepsters, zoals Annick Lipman en Kristy Zimmerman. Nu zal ze hetzelfde gaan doen bij een Duitse topclub met twee keepsters die al het nodige hebben meegemaakt.”

Van Leeuwen: “Ik ben ervan overtuigd dat Yara in Dortmund net als in Dalfsen zal uitgroeien tot één van de publiekslievelingen. Ze is bijzonder gedreven en zeer getalenteerd. Wij zijn er trots op dat wij Yara hebben kunnen helpen deze nieuwe stap te zetten en wensen haar veel succes bij haar nieuwe club!”

Lees ook

Ontwerp Omgevingsvisie Dalfsen 1.0 nu in te zien

DALFSEN – Het eerste concept Omgevingsvisie van de gemeente Dalfsen is vanaf heden tot en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.