Home / han noten bij de olympische spelen mis je goud op een paar duizendste seconde

han noten bij de olympische spelen mis je goud op een paar duizendste seconde

Afgelopen woensdag is het CDA bij de gemeenteraadsverkiezingen in een vergelijkbare positie gekomen. Op 6 stemmen na mist zij een zetel (bij de voorlopige uitslag was het zelfs op één stem na). Dat is absoluut pijnlijk. Je bent er zo dicht bij. Maar je mist hem net. Aan de andere kant, als je die stemmen wel gehaald had, dan had Gemeentebelangen die extra zetel op een haar na gemist. Linksom of rechtsom; het blijft een absurde situatie. Zoveel mensen gaan stemmen en zo weinig stemmen geven aan het eind de doorslag. In Hardenberg verliest de Christen Unie een zetel op twee stemmen en In Venray eindigen het CDA en Venray lokaal zelfs gelijk! Het kan je kwaad maken en het gevoel geven dat het onredelijk is. Maar je kunt ook zeggen dat dit de bedoeling is, dat het nu eenmaal de kiezer is die uiteindelijk alles bepaald. We hebben er zelfs een naam voor. Het heet democratie.

Lees ook

Langlopende exposities en activiteiten

Ommen Galerie Tom Lucassen, Prinses Julianastraat 10, open donderdag 13.00 – 17.00 uur, vrijdag 09.30 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.