Home / gerrit ten broeke en riek dekker vieren briljanten huwelijksfeest

gerrit ten broeke en riek dekker vieren briljanten huwelijksfeest

Gerrit en Riek ontmoetten elkaar op de kermis in Heino. Gerrit was de oudste uit een gezin van zestien kinderen dus was het haast vanzelfsprekend dat hij na de lagere school en de landbouwschool thuis op de boerderij aan de Mataramweg bleef. Daar woont het echtpaar nog steeds. Tot de jaren zeventig zette Gerrit het bedrijf van zijn ouders voort, daarna kwam de sanering. “Ik was toen 54 jaar en moest een ander beroep kiezen. Ik werkte vervolgens bij een aantal bouwbedrijven als allround timmerman.”

Maar hij mocht toen na de sanering geen vee c.q. kleinvee meer houden. Gerrit werkt, als het weer het toelaat, nog steeds graag in zijn grote (groente) tuin. “Maar we hebben de tuin wel wat gebruiksvriendelijker gemaakt. Al die bewerkelijke heggen voor het huis zijn vervangen door gras.”

Gerrit was vele jaren lid van de vakbond en een aantal jaren bestuurlijk actief bij de zondagschool en in het kerkelijk werk in Wijthmen. Verder mag hij in zijn vrije tijd graag klussen en is hij regelmatig achter de computer te vinden. Het nieuws bekijken en af en toe een spelletje. Riek, eveneens geboren Dalfsenaar, ging zoals toen gebruikelijk na de lagere school naar de huishoudschool. Maar toen brak de oorlog uit, ze ging bij een boer werken en later in de huishouding bij andere gezinnen. “Ik verdiende toen honderdvijftig gulden per jaar en een ‘oude’ fiets, zegt zij lachend. “Want die had ik niet en daar was ik toen erg blij mee.” Zij mag graag puzzelen en samen gaan beide, als het weer het toelaat en er vooral niet veel wind staat, er met de fiets op uit.

Het briljanten bruidspaar kreeg drie kinderen (zoons) en hebben vier kleinkinderen en één achterkleinkind, waar zij samen erg van genieten.

Lees ook

Gemeenteraad Dalfsen neemt besluit over zoekgebied Dalfserveld-West

Strenge voorwaarden voor opwekken duurzame energie DALFSEN – Na uitgebreid onderzoek is Dalfserveld-West het meest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.