Home / geplaagd ovc 21 incasseert vijf mokerslagen

geplaagd ovc 21 incasseert vijf mokerslagen

Tekst/foto’s: Willem Lampe

In de openingsweek van maart barstte de al enige tijd tikkende bom. Elftalleider Henk Jan Grobbe stapte op en trainer Patrick Wijsman gaf aan terug te komen op zijn mondelinge afspraak om ook na de zomer OVC ’21 aan te sturen. Sander Biemans verving Grobbe als rechterhand van Wijsman. Prima. De routinier is geblesseerd en maakt zich nuttig. Petje af. Je kunt even voort. Maar Biemans moet zo snel mogelijk worden opgelapt en de wei in worden gejaagd.

Tja, en dan dient na een bewogen week ‘het karwei Sleen’ zich aan. Wat OVC ’21 in deze donkere tijden nodig heeft is een lichtpuntje. Probaat middel om de negatieve spiraal te doorbreken is resultaat. Met lage middenvelder v.v. Sleen op bezoek lagen er mogelijkheden, maar dat is ranglijstjournalistiek. Op de afgebakende, groene strijdmat moet het gebeuren.

De ‘slecht nieuwsshow’ kreeg zondagmiddag een vervolg. Lichtpuntjes in deze donkere tijden? Toch wel! Leon Mulder. De junior mocht voor het eerst meedoen in het keurkorps van OVC ’21 en maakte zijn uitverkiezing volledig waar. Pal voor tijd mocht hij vrij aanleggen vanaf elf meter, nadat hijzelf was neergelegd binnen de zestien. Mulder logenstrafte een oude voetbalwet, welke dicteert dat je als slachtoffer nooit zelf het vonnis moet willen vellen. Mulder schoot onberispelijk raak en beloonde daarmee zijn prima debuut. Helaas prijkten op dat moment voor de thuisclub lelijke cijfers 0-5 op het scorebord.

Het moet gezegd, de thuisclub speelde voor rust bevlogen en goed bij de les. Op een ongelukkig moment viel de 0-1. De speersnelle Ranil Briek pikte een lange bal van achteruit op en schoof deze langs de kansloze Kacper Nadozny. Nauwelijks op gang voor deel twee tikt Pelle Bos de 0-2 binnen. Stefan Herbrink doet even later alles goed. Of alles? Bijna alles. De kleine, behendige spits glipt langs drie verdedigers, maar maait vrij voor doelman Roy Schepers over. “In de jeugd ging elke bal er in, nu bijna nooit meer”, treurde Herbrink na afloop. Vanuit de tegenaanval is alweer Bos doeltreffend. Geen 1-2, maar 0-3. Het verzet van de thuisploeg breekt. Nadozny glijdt Briek van de benen en Mark Dekker pikt vanaf de penaltystip zijn goaltje mee. Wouter Eiting deelt de vijfde mokerslag uit. Een piepklein doekje voor de gapende wond is het goaltje van lichtpunt Mulder. Eindstand 1-5.

Stand 3C: Dalfsen 15-40, Dalen 11-26, EMMS 12-24, FC Ter Apel ’96 14-24, SVV ’04 11-21, CEC 11-20, Twedo 12-19, Weerdinge 12-18, Sleen 12-16, USV 16-16, Musselkanaal 13-10, OVC ’21 13-7, Gieten 12-5 en HODO 12-2.

Lees ook

Meer ruimte rood-voor-rood

OMMEN – De gemeente Ommen verruimt de rood-voor-roodregeling. Eigenaren die in ruil voor de sloop …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.