festival blues an de riest in partycentrum de deel

  Het festival wordt om 15.00 uur geopend door Swamp Blues Revelation, een nog jonge en zeer enthousiaste band uit de gemeente Hardenberg. SBR speelt hoofdzakelijk eigen werk. De band treedt drie keer een half uur op tussen de optredens van Dusink Blues, Uncle Jimmy & Bas Paardekooper.

  Dusink Blues is de band rond bluesgitarist Kees Dusink. Vijf geweldige muzikanten die elkaar al jarenlang kennen van festivals en die elkaar nu hebben gevonden in een gedeelde liefde voor de muziek van bijvoorbeeld Albert Collins, Peter Green en Albert King.

  Met invloeden van Deep Purple, Led Zeppelin en The Black Crowes maakt Uncle Jimmy de meest rauwe en sexy bluesrock die je je maar kunt wensen, De snoeiharde drums en de stevige bluesy zanglijnen van de chick op de bas, flankeren de virtuoze gitaar en hammondsolo’s die een heerlijke rock and roll sound achterlaten.

  Sinds de oprichting in 2007 als ‘Bas Paardekooper en de Blew Crue’ heeft de band die nu bekend staat als Paardekooper zijn sporen verdiend in de Nederlandse en internationale bluesscene.

  Het repertoire varieert van rauwe en langzame bluesrock tot prachtig geconstrueerde blues-ballads. Zelfs enkele hints van rhythm and blues, soul, symfonische en zelfs progressieve rock kruipen soms onder het bluesrockstapijt van Paardekooper door.

  In de voorverkoop kost een kaartje 13,50 euro. Kaarten kunnen gereserveerd worden via info@feestdeel.nl of telefonisch, telefoonnummer 0529-483851. Aan de zaal kost een kaartje 18,50 euro.

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.