een menselijk lint in de ommerschans

  Het Menselijk Lint is de eerste activiteit in een jaar van herdenken en diverse activiteiten in samenwerking met onder andere Staatsbosbeheer en Veldzicht. In 2018 is het 200 jaar geleden dat de Maatschappij van Weldadigheid, waarvan Ommerschans een van de zeven koloniën was, opgericht is door Johannes van den Bosch. Een project om de armoede het hoofd te bieden en de woeste gronden in het noorden en oosten van de Nederlanden tot ontwikkeling te brengen. Het is ook het jaar waarin UNESCO de Koloniën de status van Werelderfgoed hoogstwaarschijnlijk zal toekennen. Voor Overijssel is dit dan het eerste Werelderfgoed, binnen Nederland de tiende.

  Op 7 april is in Ommerschans een kwakzalver aanwezig, een pauperkoor zingt levensliederen, het Ommerschanslied is te horen en er wordt in stijl voor de inwendige mens gezorgd.
  Deelnemers aan het Menselijk Lint krijgen een T-shirt voor de herkenbaarheid en als teken van verbondenheid.

  Aanmelden voor het Menselijk Lint kan via Info@Ommerschans.nl onder vermelding van naam, leeftijd, man/vrouw/kind, mailadres en kledingmaat. Deelname is gratis. We starten om 14.00 uur aan de Balkerweg 80 in Ommerschans (Vinkenbuurt).

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.