drummer golden earring met jan wolfkamp in de stoomfabriek

  Foto: Tim Emmen

  Zuiderwijk en Wolfkamp kennen elkaar al lang en ze hebben onlangs ook samen gespeeld. Dat beviel zo goed dat ze nu één keer samen een uniek avondvullend programma gaan maken.

  Al meer dan 40 jaar is Cesar Zuiderwijk van de succesvolle rockband Golden Earring, een rockdrummer pur sang. Radar Love wordt gedragen door de drums. Er valt niet aan te ontkomen. Maar Zuiderwijk is veel meer dan dat. Hij is ook actief als docent. Hij ziet in september 1992 een droom uitkomen als hij samen met duizend drummers op een drijvend ponton in de Maas in Rotterdam musiceert en Radar Love uitvoert. In 1999 wordt hij door War Child uitgenodigd om in de Bosnische stad Mostar door de oorlog getraumatiseerde kinderen drumles te geven.

  Wolfkamp is een man van het theater. Hij speelde met Robert Long, Freek de Jonge en natuurlijk met Ernest Beuving. Voor hem persoonlijk is drummen in de Greg Howard Band een van de hoogtepunten uit zijn loopbaan. De tournee door de Verenigde Staten en Europa bracht hem in contact met de muzikale grootheden van deze aarde. Zijn inzet op de elektronische drums stamt uit die tijd. Jan Wolfkamp is een geluidsgevoelsmens. En dat zie je ook aan zijn setup. Een combi van een drumset met (hand)percussie, gekke, bijzondere geluiden en natuurlijk de elektronische drums en loops. Hij noemt het zelf zijn ‘drumkitchen’.

  In het avondvullende programma smelt de ‘poëzie’ van Wolfkamp samen met de rock van Zuiderwijk.
  Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van de Stoomfabriek of bij Primera Jansen.

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.