Home / drankrijder moet rijbewijs inleveren in nieuwleusen

drankrijder moet rijbewijs inleveren in nieuwleusen

De politie reed in Nieuwleusen, toen een bestelbusje de aandacht trok. Het busje reed zonder te remmen een steile vluchtheuvel over, hierdoor kwam het voertuig helemaal uit de vering. De agent besloot het busje te laten stoppen voor een verkeerscontrole.

“Bij het openen van het raampje rook ik een alcoholgeur”, laat de politie weten. “Ik besloot de man te laten blazen in onze alcoholtester, het blazen ging de man niet gemakkelijk af. De tester gaf aan dat er inderdaad alcohol in het spel was. Voor een uitgebreide alcoholcontrole zijn wij samen naar het bureau gegaan. Daar heb ik deze man twee keer laten blazen voor een uitgebreide ademanalyse.”

De uitslag was twee keer hoger dan de grens waarboven rijden onder invloed strafbaar is, waarop het rijbewijs van de man ingevorderd. Hij zal zich bij de rechtbank moeten verantwoorden, daar hoort hij zijn straf. Tot die tijd zal het rijbewijs ingevorderd blijven.

Lees ook

Kerstconcert in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Ad Huetink verzorgt op zaterdag 11 december een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.