Home / dalfser gemeenteraad kijkt terug op 2017

dalfser gemeenteraad kijkt terug op 2017

Het jaarverslag gaat allereerst in op de raad en raadsleden zelf. Qua samenstelling was het een dynamisch jaar. Wim Massier (CDA) is in mei 2017 nieuw in de raad gekomen als opvolger van Jan Uitslag die wethouder geworden is. Aalt Westerman (Gemeentebelangen) is bereid gevonden om per 1 december 2017 opnieuw raadslid te worden. Hij volgt André Schuurman op, die wethouder is geworden.

De raad heeft ook in 2017 weer de nodige bestuurlijke mijlpalen genomen die alle kernen van de gemeente aangaan. Een greep uit de onderwerpen: de campus in Nieuwleusen, de centrumvisie voor het dorp Dalfsen, het nieuwe duurzaamheidsbeleid, de integrale kindregeling en het niveau van gemeentelijke dienstverlening in de kernen. Voorzitter Han Noten vindt dat de raad er toe doet: “Ieder jaar zie je weer dat het echt ergens over gaat in de gemeentepolitiek. De onderwerpen en besluiten gaan u en mij allemaal aan. Des te belangrijker is het dat u ook gaat stemmen op 21 maart en zo de nieuwe raad kiest”.

Speciale aandacht gaat in het jaarverslag ook weer uit naar de werkzaamheden van de griffie. De griffie is het eerste aanspreekpunt en contactpunt als het gaat om de gemeenteraad. De website met raadsinformatie heeft daarbij een belangrijke functie. Vergaderingen worden live via de website uitgezonden en zijn ook terug te zien.

Het jaarverslag is te vinden in de bijlage van dit artikel.

Lees ook

Lampie

Aan het witte koordje zitten twee dopjes, maar aan eentje heb ik genoeg. Rotdingen. Druk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.