da bant opnieuw bij jazzclub hardenberg

  Da Bant ontstond eind 2015, toen drie vrienden uit Dedemsvaart samen muziek gingen maken. Eerst speelden zij nog gewoon op straat voor een toevallig passerend publiek, maar gaandeweg, toen de ambities groter werden en een zangeres zich aansloot bij de band, stroomden de aanvragen binnen om evenementen op te fleuren en de eerste serieuze concerten te geven.

  Ook in De Voorveghter was Da Bant al een paar keer eerder te horen: als ‘pauzeact’ of in het voorprogramma van een gesettelde artiest, maar de bandleden zijn zo gegroeid door zelfstudie, muzieklessen of een opleiding aan het conservatorium, dat ze een volwaardig middagvullend programma brengen.

  Da Bant was 10 december ook al te zien bij Jazzclub Hardenberg, maar toen raakte hun concert letterlijk ondergesneeuwd door de barre weersomstandigheden. Doordat de voor het matinee van 18 maart reeds gecontracteerde band het optreden moest afzeggen, ontstond er ruimte in het programma om Da Bant een herkansing te geven voor een hopelijk groter publiek.

  Cora en Reinier Jaquet, de mensen achter de jazzclub, wensen Da Bant deze keer een overweldigende opkomst toe als aanmoediging voor de talenten van de vier begin-twintigers.

  Het matinee vindt plaats in de foyer van Theater De Voorveghter, Badhuisplein 3 in Hardenberg. Het begint om 15.00 uur en de entree bedraagt € 10.

  Meer foto's