Home / d66 vechtdal reikt duurzaamheidsprijs uit aan camping lemeleresch

d66 vechtdal reikt duurzaamheidsprijs uit aan camping lemeleresch

De twee andere genomineerden waren:
– Hardenberg: Het Boerdereitje te Schuinesloot.
– Dalfsen: The Greenman Project.

De jury bestond uit:
Mw. Mirjam Dijsselhof (kandidaatraadslid te Balkbrug; voorzitter)
Mw. Daniëlle Schwartz (kandidaat raadslid te Dalfsen)
Mw. Roos ter Beek (oud-raadslid te Ommen)

Alle drie de genomineerden presenteerden zich met overtuigende presentaties.

De jury verklaarde bij monde van voorzitter Mirjam Dijsselhof dat het moeilijk was te kiezen. Op de thema’s People, Planet en Profit scoorden alle drie de genomineerden gelijk. Maar de langjarige activiteit van De Lemeleresch en het feit dat zij ook in aanmerking kwamen voor de GreenKey Gold award gaf uiteindelijk de doorslag.

De prijs zelf bestaat uit een kunstwerk van het kunstenaarscollectief Vechtdalkunsten: Dit jaar was dit een op een mooie zonnige dag in plein-air geschilderd olieverfdoek van de Ommerschans vervaardigd door Azat Malikov.

De prijs is vernoemd naar Antoinette Stegeman-Drijber. Zij was prominent en actief D66-er in Ommen. Ze zette zich, onder meer als lid van de gemeenteraad, in voor duurzaamheid. Mede op haar initiatief werd eerder al een periodieke Milieuprijs uitgereikt door D66 Ommen. Helaas is Antoinette in december 2013 veel te vroeg overleden. Haar werk voor Ommen en haar inzet voor het milieu verdienen een blijvende herinnering. Daarom is de duurzaamheidsprijs van het in 2012 opgerichte D66 Vechtdal sindsdien naar haar vernoemd.

Lees ook

Aangepaste collecte Diabetes Fonds vanwege corona

OMMEN – De collecteweek van het Diabetes Fonds vindt plaats van 26 t/m 31 oktober. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.