Home / christenunie vechtdal maakt zich sterk voor mobiliteitsmanifest

christenunie vechtdal maakt zich sterk voor mobiliteitsmanifest

De ChristenUnie vindt het van groot belang dat er gemeenschappelijk wordt gewerkt aan een verdere ontwikkeling van duurzame vervoersvormen. Dit komt ten goede aan het gevoel van veiligheid en geeft een impuls aan aspecten als onderwijs en zorg en bevordert zowel de werkgelegenheid in het Vechtdal als de leefbaarheid in grotere en kleinere kernen.

Concrete maatregelen in het manifest
In het manifest worden enkele concrete maatregelen genoemd. Op het gebied van het openbaar vervoer zijn dat onder andere het realiseren van volledig dubbel spoor door het Vechtdal, aansluiting bij Herfte optimaliseren, betere busverbindingen tussen kernen, vergroten van de veiligheid en verbeteren van de doorstroming van de N377 bij Nieuwleusen, optimaliseren van de N340 en een verbetering van de doorstroming van de A28 bij Zwolle en Harderwijk. Ook wat betreft het fietsgebruik komt het manifest met een oproep voor realisatie van een fietssnelweg in het Vechtdal met cofinanciering vanuit het landelijk programma, het investeren in fietsvoorzieningen bij stations en het vergroten van de fietsveiligheid bij parallelwegen als de N340, N377 en N348.

Op de website van www.dalfsen.christenunie.nl is het volledige manifest te lezen en te downloaden Daarnaast is er een filmpje gemaakt om de problemen bij de parallelwegen van de N340 in Oudleusen te schetsen. 

Lees ook

Lijsttrekkers D66 voor Dalfsen, Ommen en Hardenberg bekend

DALFSEN/OMMEN – De leden van D66 hebben voor de drie gemeentes in het Vechtdal de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.