Home / christenunie presenteert manifest ouderen waardevol in ommen

christenunie presenteert manifest ouderen waardevol in ommen

Foto: V.l.n.r.: Ria Kremer, Marjan van der Bent, Gerard Marsman en Ineke Otten

Gerard Marsman noemde het belangrijk dat er meer aandacht komt voor eenzaamheid en onder ouderen. “Dat vraagstuk begint structureel te worden.” Hij wilde ook dat er genoegd tijdelijke tussenopvang voor ouderen komt, zodat de periode van verblijf in een ziekenhuis en weer zelfstandig thuis kan worden overbrugd. Dat is nodig als je wilt dat ouderen ook langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

De ChristenUnie vindt ook aandacht voor Ommen als dementievriendelijke gemeente belangrijk. “Er is nog veel te doen aan bewustwording in de samenleving, maar ook in de inrichting van die samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om wandelroutes voor ouderen”, aldus Gerard Marsman. Hij wil dat het beleid in Ommen getoetst wordt op de effecten voor ouderen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan verkeersplannen of aan de aandacht voor levensloop bestendig wonen. Marsman vroeg aan het eind ook aandacht voor het ‘goede gesprek over waardig ouder’ worden. Dan gaat het om de zingevingsvragen rond voltooid leven. Hij hoopt dat organisaties als de PCOB ook aan zulke zaken aandacht schenken.

Namens de PCOB reageerde voorzitter Van der Bent. Zij bedankte voor het manifest en het initiatief van de ChristenUnie. De ouderenorganisaties gaan de komende periode graag met de partijen in de Ommer politiek aan de slag met dit soort thema’s. De PCOB vindt een wethouder, die ouderenbeleid integraal in portefeuille heeft belangrijk. De PCOB wil bovendien graag dat Ommen zich aansluit bij het landelijk ouderenpact.

Lees ook

Politiek verwoord: Het recht van de snelste

DALFSEN – Verschillende politieke partijen in de gemeente Dalfsen geven hun actuele standpunten weer in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.